Як просувається реалізація «Великого будівництва» на Закарпатті

червня 24 / 2020
Як просувається реалізація «Великого будівництва» на Закарпатті
Як відомо, на початку березня 2020 року стартував «Національний проєкт «Велике будівництво», згідно якого в планах Уряду протягом 2020 року збудувати понад 100 шкіл, 100 садочків, 100 стадіонів, 200 нових приймальних відділень лікарень та 4 000 км доріг. Кожна обласна державна адміністрація мала погодити із Міністерством розвитку громад і територій України перелік об’єктів, які область планує побудувати або відремонтувати протягом року.

Як розповідає консультантка з бюджетних питань Закарпатського регіонального відділення Асоціації міст України Юлія Траньович, у Закарпатській області перелік об’єктів, які заплановано завершити у 2020 році, охоплює 5 шкіл, 5 садочків та 8 стадіонів, спортивних майданчиків. Більшість з цих проєктів розпочато у 2018-2019 роках, 1 проєкт – у 2016 році, та 4 – у 2020 році. Загальна кошторисна вартість об’єктів складає понад 245 млн грн, з них залишилось реалізувати у поточному році 124 млн грн.

Серед найбільш дороговартісних об’єктів – реконструкція спортивних полів, бігових доріжок та трибун ДЮСШ в м. Мукачево (37,7 млн грн), Кірешська загальноосвітня школа Хустської міської ради – реконструкція під НВК (25,9 млн грн), будівництво дитячого садка в с. Нижня Апша Тячівського району (23,4 млн грн), капітальний ремонт басейну класичної гімназії в м. Ужгород (22 млн грн), реконструкція нежитлової будівлі школи-саду в смт Батьово (18,5 млн грн).

Дані проєкти втілюються за кошти державного та місцевих бюджетів. Готовність об’єктів за даними сайту Кабміну, присвяченого «Великому будівництву» (https://bigbud.kmu.gov.ua/), складає 58%. Завершити заплановані роботи планується у липні-жовтні 2020 року.

Окрім шкіл, садочків та спортивних об’єктів, в області проводяться капремонт та реконструкція 8 приймальних відділень лікарень та 37 амбулаторій.

Довідково: 18 березня було презентовано Інтерактивну карту, розроблену в рамках реалізації ініціативи Президента України «Національний проєкт «Велике будівництво». Її використання дозволить стежити як відбувається ремонт і реконструкція інфраструктурних об’єктів України. Ознайомитися із Картою можна за посиланням: Національний проєкт “Велике будівництво”

Закарпатське РВ АМУ
Категорія : Економика


Залишити Коментар