Пенсія призначатиметься автоматично: що для цього потрібно зробити

червня 23 / 2020
Пенсія  призначатиметься автоматично: що для цього потрібно зробити
В пенсійному фонді Закарпаатської області повідомляють про те що розроблено та впроваджено у дослідну експлуатацію нову сервісну послугу – автоматичне призначення пенсії, зсилаючись на інформацію пресслужби Міністерства соціальної політики. Для автоматичного призначення майбутнім пенсіонерам потрібно завчасно подати кілька документів.

Послуга надаватиметься засобами вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду з використанням кваліфікованого електронного підпису (КЕП) та дозволятиме призначати пенсії автоматично при досягненні пенсійного віку з урахуванням всіх наявних у Пенсійному фонді даних, завчасно поданих майбутніми пенсіонерами.

Для цього необхідно: заповнити атрибути анкети-заяви; додати скановані копії документів; підписати анкету-заяву КЕП та надіслати її до територіального органу Пенсійного фонду.

“З початку роботи сервісу автоматичного призначення пенсії анкети-заяви подали 356 майбутніх пенсіонерів”, – йдеться у повідомленні. Найближчим часом послуга буде доступна і користувачам вебпорталу Пенсійного фонду, які не мають КЕП.

Вони зможуть надавати всі необхідні документи, авторизувавшись з використанням банківської ідентифікації (BankID).

Як це працює, і чи взагалі приживеться на Закарпатті поки не відома, але якто кажуть спробувати треба.
Категорія : Економика


Залишити Коментар