Туризм, як основа економічного розвитку громад Міжгірщини

травня 29 / 2020
Туризм, як основа економічного розвитку громад Міжгірщини
Конференція «Туризм, як основа економічного розвитку громад Міжгірщини», організована за підтримки голови Закарпатської ОДА Олексія Петрова, проходила протягом двох днів у с. Пилипець.

Під час зустрічі обговорили перспективи розвитку туризму в гірських районах області, реалізація яких можлива при умові спільної співпраці влади та бізнесу.

Зокрема:
? покращення та розбудову транспортної інфраструктури;
? перспективні проєкти щодо поводження із твердими побутовими відходами та утилізацією сміття;
? облаштування потрібної інфраструктури поблизу туристично-привабливих об’єктів;
? підвищення якості надання послуг;
? підготовка кваліфікованих кадрів.

Участь у заході взяли представники місцевих органів влади, суб’єкти туристичної сфери, Агенцій регіонального розвитку, науковці та місцеві жителі, які зацікавлені в розвитку громади.

Під час конференції присутні закликали усіх суб’єктів туристичної діяльності не підвищувати ціни на послуги цього року. А також, враховуючи ситуацію з COVID-19, передбачити на туристичних об’єктах встановлення безконтактних приладів обслуговування.
На підставі конференції експерти розроблять та оприлюднять чіткий план розвитку туристичної галузі та виходу її з кризи після пом’якшення карантинних умов. Програма має відповідати основним пріоритетам та завданням Регіональної стратегії розвитку Закарпатської області на період 2021–2027 років.

Закарпатська ОДА
Категорія : Економика


Залишити Коментар