Виплатити коронавірусну заборгованість: медики Тячівщини та Рахівщини недоотримали 1,5 млн. грн. виплат

травня 20 / 2020
Виплатити коронавірусну заборгованість: медики Тячівщини  та Рахівщини недоотримали 1,5 млн. грн. виплат
Медикам Тячівщини та Рахівщини, котрі боролися з COVID – 19 боргують більше 1,5 млн. грн. Народний депутат Василь Петьовка звернуся до Прем’єра: терміново виділити кошти на погашення заборгованості

Заборгованість тячівським та рахівським медикам, котрі задіяні у ліквідації наслідків пандемії корона вірусу становить 1,5 млн грн.
Нагадаємо, уряд гарантував усім медичним працівникам, котрі лікували пацієнтів із коронавірусною хворобою, виплату 300% доплати до заробітної плати.

Відповідне доручення Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов дав керівникам обласних департаментів охорони здоров’я і зазначив, що всі без виключення кошти були перераховані урядом у регіони ще в середині квітня поточного року.

Але, за наведеними даними за квітень 2020 року у «Рахівській районній лікарні» заборгованість становить 435 тис. 400 грн., а «Тячівській районній лікарні» боргують – 1 млн. 070 тис 262,00 грн. По цих двох районах заборгованість становить понад 1 млн. 505 тис. грн. Народний депутат України Василь Петьовка звернувся до Прем’єра Дениса Шмигаля у першочерговому порядку вирішити питання виділення цільових коштів для Рахівської та Тячівської районних лікарень для забезпечення покриття заборгованості лікарям за гарантованими урядом доплатами до заробітної плати.
Категорія : Економика


Залишити Коментар