Магазини штрафуватимуть за підняття цін: подробиці

травня 18 / 2020
Магазини штрафуватимуть за підняття цін: подробиці
Сьогодні в Україні набуває чинності постанова Кабінету міністрів, яка вводить державне регулювання цін на соціально значимі продукти, засоби захисту, антисептики і фармпрепарати.

Регулювання буде здійснюватися шляхом декларування зміни роздрібних цін на дані товари. У перелік соціально значущих продуктів увійшли: вода мінеральна без газу, птиця (тушка куряча), яйця курячі категорії С1, хліб житньо-пшеничний, молоко пастеризоване жирністю 2,5% (в плівці), крупа гречана, цукор-пісок, борошно пшеничне вищого сорту, масло вершкове жирністю 72,5%, макаронні вироби вітчизняного виробництва (вермішель з пшеничного борошна вищого сорту).



Крім того, до переліку увійшли антисептики та дезінфікуючі засоби – хлоргексидин, етанол, повідон йоду, засіб на спиртовій основі для протирання рук, хлоровмісні та інші препарати для дезінфекції поверхонь, хлороксиленол; кишеньковий спиртомісткий антисептик для рук; дезінфікуючі засоби для обробки рук і шкіри, а також поверхонь; миючо-дезінфікуючі засоби для прання, інструментів та обладнання.

Також перелік товарів, що підлягають держрегулюванню, включені двадцять найменувань засобів індивідуального захисту, серед яких медичні маски, рукавиці, костюми, захисні окуляри, респіратори FFP2 і FFP3, бахіли, фільтри для масок і так далі. Декларація застосовується в разі, якщо ціни на зазначені товари змінилися на 15% та більше протягом місяця до початку дії прийнятого постанови, на 10-15% – за два тижні до початку дії, на 5-10% – за три дні до початку дії ініціативи уряду.
Категорія : Економика


Залишити Коментар