Майже 23 мільйони гривень аліментів стягнули цьогоріч в Закарпатті державні виконавці

травня 17 / 2020
Майже 23 мільйони гривень аліментів стягнули цьогоріч в Закарпатті державні виконавці
Незважаючи на «коронавірусний» карантин, який добряче підірвав економіку нашої країни й громадян, обов’язок батьків щодо утримання своїх дітей не припиняється. Відтак стягнення аліментів із недобросовісних платників перебуває на постійному контролі підрозділів ДВС області.

Так, упродовж 4-х місяців цього року стягнуто 22 млн 777 392 грн аліментів на користь 2 519 дітей.



Найбільше заборгували один із мешканців Мукачівського району (понад 280 тисяч гривень) та інший із Перечинського – більше 120 тисяч.

Нагадаємо, що в разі заборгованості зі сплати аліментів держвиконавець може накласти арешт на рухоме та нерухоме майно. Якщо людина не перераховувала кошти на утримання дитини понад чотири місяці, стосовно неї дозволено застосовувати обмеження щодо виїзду з України, керування транспортними засобами, користування зброєю, права полювання. А коли заборгованість становить понад пів року – можуть притягнути й до кримінальної відповідальності у вигляді обмеження волі на строк до 2-х р. У період тимчасових карантинних обмежень усі примусові заходи також застосовуються, інформує прес­служба Південно-західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції.
Категорія : Економика


Залишити Коментар