Як зміняться ціни на АЗС у травні

травня 13 / 2020
Як зміняться ціни на АЗС у травні
У травні бензин продовжить дешевшати. Для цього є всі передумови, розповів Gazeta.ua директор консалтингової групи «А-95» Сергій Куюн.

«У квітні були сприятливими закупівельні ціни пального. Тому протягом травня на заправках бензин може подешевшати щонайменше на 10%», — каже він. Додає, що на тлі послаблення карантину має зрости попит на бензини. Через це темпи падіння цін можуть пришвидшитися.

«Умовно кажучи, сьогодні заправки продають 1 тисячу літрів пального, але змушені платити працівникам зарплату, яка була і за більших продажів. Коли почнуть збувати по 10 тисяч літрів, то заробляти зможуть більше, а витрати на реалізацію кожного літра впадуть удесятеро. Це дасть новий стимул конкурентній боротьбі. Ціни почнуть опускатися швидше», — пояснює Куюн.



За його словами, ситуація на ринку скрапленого газу інша.

«Маємо багато нелегальних заправних станцій. Крім того, ринок автогазу працює буквально «з коліс» — пальне немає де зберігати у великих об’ємах. Так, цінам на дизпальне та бензин потрібно 3 тижні, щоб відреагувати на зміну кон’юнктури ринку. Автогазу достатньо тижня», — підкреслює експерт.

Автогаз почав дорожчати у п’ятницю, 8 травня. Після вихідних ціна продовжила зростати. До цього переважно пальне дешевшало. Що буде далі, прогнозувати важко, каже Куюн.
Категорія : Економика


Залишити Коментар