Владіслав Поляк став співавтором важливого для українських перевізників законопроєкту

квітня 27 / 2020
Владіслав Поляк став співавтором важливого для українських перевізників законопроєкту
Сьогодні Верховною Радою України було зареєстровано закнопроєкт №3399 «Про внесення змін до розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України щодо стимулювання оновлення рухомого складу автомобільних перевізників та інвестиційної привабливості підприємств транспорту».

Співавторами документу зокрема виступили й закарпатські нардепи Валерій Лунченко, Роберт Горват, Василь Петьовка та Владіслав Поляк.

Законодавча ініціатива народних обранців передбачає розстрочення сплати податку на додану вартість на термін до 36 календарних місяців без нарахування процентів та пені при ввезенні на митну територію України транспортних засобів.

Мова про ТЗ, які відносяться до товарної групи 87 УКТ ЗЕД: код 8701 20 10 00 – трактори колісні для напівпричепів нові (сідельні тягачі) та код 8716 39 30 10 – нові напівпричепи бортові, напівпричепи-рефрижератори, напівпричепи- контейнеровози.

На сьогодні єдиний шлях оновлення рухомого складу якісними транспортними засобами – його ввезення на митну територію України з Європейських країн, де зосереджені основні заводи – виробники такої техніки, оскільки вітчизняна промисловість не виготовляє автотранспортних засобів, які б відповідали європейським стандартам. Сплата податку на додану вартість значно підвищує їх вартість при розмитненні.

Таким чином, в умовах світової кризи спричиненої пандемією, у разі прийняття цього законопроєкту, державі вдасться розвантажити та відтермінувати фінансове навантаження, в частині сплати ПДВ, на українських перевізників!

При цьому передбачається, що такі транспортні засоби, ввезенні на митну територію України у порядку, визначеному цим пунктом, використовуються платником податків виключно для надання послуг з перевезення вантажів автомобільним транспортом.

Прийняття зазначеного законопроекту сприятиме вдосконаленню системи відносин між державою та бізнесом, стане дієвим механізмом підтримки вітчизняних автомобільних перевізників в умовах світової економічної кризи, а також створить умови для оновлення парку рухомого складу новими транспортними засобами європейських стандартів, які відповідають технічним та екологічним вимогам ЄС.

Це, у свою чергу, дозволить забезпечити стабільне надходження коштів до бюджету від суб’єктів підприємницької діяльності, що здійснюють перевезення вантажів, сприятиме створенню нових робочих місць та забезпеченню підтримки експортної спроможності економіки України.
Категорія : Економика


Залишити Коментар