Карантин: користувачам субсидій дадуть по 300 грн, пенсіонерам — по тисячі

березня 23 / 2020
Карантин: користувачам субсидій дадуть по 300 грн, пенсіонерам — по тисячі
Українцям, які користуються субсидіями, будуть надавати компенсацію за сплату комунальних послуг.

Про це сказала міністр соціальної політики Марина Лазебна на брифінгу у понеділок.

«Посилюємо соціальний захист громадян в умовах світової економічної кризи, поширення епідемії коронавірусу.

Уряд гарантує безперебійну роботу програми житлових субсидій. Більше того, зараз посилюємо цей напрямок роботи в умовах карантину.

На найближчому засіданні уряду будемо пропонувати прийняти рішення, який хочемо встановити додаткову компенсацію витрат для 3 мільйонів домогосподарств (які отримують субсидію) на оплату окремих комунальних послуг у період карантину. Збільшимо на 50% соціальні нормативи користування електроенергією, газом, користування холодною та гарячою водою.

Для чого це робимо? Люди залишаються вдома, будуть використовувати більше ресурсів. Тому кожна сім’я, яка отримає субсидію, отримає додаткову компенсацію за ці витрати. В середньому це буде близько 300 гривень», — сказала Лазебна.

«Друге. Посилюємо соціальний захист громадян, які у період карантину втратять роботу. Для них спростимо порядок надання субсидій», — заявила міністр.



Кабінет міністрів засідатиме у середу.

«Якщо виникне заборгованість зі сплати житлово-комунальних послуг, ніяка пеня, штрафні санкції не будуть нараховані. Не буде припинена жодна послуга. Це робиться для того, щоб пенсіонери, які перебувають в особливій категорії ризику, максимально були вдома», — сказала Лазебна.

З квітня 10,4 млн пенсіонерів і одержувачів соціальної допомоги отримають 1 тис. грн одноразової виплати, також заявила міністр.

Йдеться про громадян, пенсія яких не досягає 5 тис. грн. Також тисячу нарахують отримувачам соціальної допомоги — люди з інвалідністю із дитинства, діти з інвалідністю і отримувачі соціальних пенсій.

З травня проведуть індексацію трудових пенсій на 11%, в результаті чого пенсія підвищиться у 7 млн пенсіонерів.

«Також з травня встановлюємо доплату до пенсії 1,5 млн пенсіонерів, який виповнилося 80 і більше років. Це буде щомісячна надбавка в 500 гривень», — заявила Лазебна.
Категорія : Економика


Залишити Коментар