Делегація ювенальних прокурорів здійснила робочий візит до Німеччини

жовтня 23 / 2024
🔹Делегація ювенальних прокурорів здійснила робочий візит до Німеччини

За підтримки та організації Німецького Фонду міжнародної правової співпраці (IRZ) делегація ювенальних прокурорів на чолі із заступником Генерального прокурора Вікторією Літвіновою здійснила робочий візит до Берліну з метою покращення в Україні практик у сфері захисту інтересів дітей.

Учасники делегації зустрілися з Генеральним прокурором міста Берлін пані Маргарете Копперс та прокурорами, які спеціалізуються на справах неповнолітніх і молоді. Говорили про роль прокуратури у кримінальних провадження цієї категорії.

Також українські прокурори зустрілися із представниками кількох підрозділів Федерального міністерства юстиції, з якими обговорили особливості перебігу провадження за участі неповнолітніх як в якості потерпілих, так і як правопорушників.

Під час дискусії з суддею у справах неповнолітніх пані Аннете Ейзенгардт та захисницею у кримінальних справах Ніколь Беде прокурори ознайомилися з особливостями провадження у справах неповнолітніх в Німеччині.

Делегація також провела фахове обговорення на тему: «Завдання органів у справах виховання та допомоги неповнолітнім і молоді в рамках кримінального провадження» з паном Андреасом Нейем, фахівцем у справах виховання та допомоги неповнолітнім і молоді в рамках кримінальних проваджень, який представляє Відомство у справах неповнолітніх та молоді.

Прокурори відвідали клініку «Шаріте», де зустрілися з доктором медицини, професоркою пані Сибіллє Вінтер, керівницею Амбулаторії із захисту дітей та лікування пов’язаних із насильством травм, заступницею Директора клініки та провідною старшою лікаркою Клініки психіатрії, психоматики та психотерапії дитини і молоді в «Шаріте». Пані Вінтер розповіла про особливості роботи з дітьми та молоддю, потерпілими від домашнього насильства.

За підсумками поїздки українські прокурори перейматимуть позитивний досвід німецьких колег.
Категорія : Різне


Залишити Коментар