Полон не зламав: Герой продовжує рятувати людські життя

липня 30 / 2024
🇺🇦 Полон не зламав: Герой продовжує рятувати людські життя

🔹 Днями Президент України Володимир Зеленський привітав працівників медустанов та військових лікарів із професійним святом та відзначив їх державними нагородами. Глава держави вручив нагороди медикам Збройних Сил України, Державної прикордонної служби, Національної гвардії, а також представників низки цивільних лікувальних закладів з усієї країни. Серед нагороджених був і штаб-сержант Державної прикордонної служби України Володимир Гроїцький. За відвагу, самовіддані дії, виявлені під час виконання службових завдань із захисту України його нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

🔹 Володимир розпочав свою службу у лавах прикордонників у 2018 році. Згодом був призначений начальником медичного пункту у складі 23 загону морської охорони. З самого початку, окрім прямих обов’язків, йому довелося виконувати бойові завдання з відсічі збройної агресії росії в межах Донецької області.

🔹 З 24 лютого і до 17 травня 2022 року він рятував людські життя в оточеному російськими військами Маріуполі – на судно-ремонтному заводі та на «Азовсталі». Згодом, разом з іншими захисниками, потрапив в російський полон. Пережив пекло Оленівки, етапи російськими колоніями і тюрмами.

🔹 21 місяць прикордонник провів у неволі, але залишився незламним, вірним своїй країні і професії. І навіть у полоні, при найменших можливостях, надавав усю можливу допомогу побратимам.

🔹 Після звільнення з полону і реабілітації наш медик продовжує лікувати хворих прикордонників, наразі уже в Західному регіональному управлінні. Маючи спеціальну підготовку та величезний досвід у роботі в умовах воєнного конфлікту, він надає медичну допомогу і підтримку тим, хто цього потребує. Зараз він опікується пораненими побратимами під час їхнього лікування та реабілітації.

🔹 Володимир твердо вірить, що, попри все, він продовжить службу у складі 23 загону морської охорони, на місці постійної його дислокації – у звільненому Маріуполі, фортеці української сталевої незламності на березі Азовського моря.

🇺🇦 Слава Героям! Слава Україні!
Категорія : Різне


Залишити Коментар