Коли сонця забагато: Поради проти сонячних опіків

червня 30 / 2024
Вживання великої кількості рідини не тільки допомагає шкірі регенерувати, але й допомагає при легкому сонячному ударі або головному болю, спричиненому тривалим перебуванням на сонці.
У випадку сонячного опіку необхідно швидко відреагувати, щоб мінімізувати пошкодження шкіри та прискорити процес загоєння.

Заховайтеся від сонця. Потрібно зволоження, охолодження і багато рідини. Не забувайте перевіряти прогноз УФ-індексу кожного ранку перед виходом із дому.

Прогноз ультрафіолетового індексу допоможе уникнути сонячних опіків.
Тінь
Якщо ваша шкіра показує вам червону картку, це означає: негайно тікайте з сонця і шукайте тінь. Навіть якщо почервоніння шкіри ледь помітне, але відчувається легке печіння або свербіж, сонця слід уникати. Шкірі також потрібна перерва на регенерацію в тіні після кількох годин перебування на палючому сонці.

Охолодження
Перебування в прохолодному приміщенні або душ з прохолодною водою корисні для розпаленої шкіри. Після душу шкіру завжди слід зволожувати, щоб запобігти її пересиханню. Вологі холодні компреси також полегшують симптоми.

Носіння мокрої футболки - хороший засіб від сонячних опіків на спині, плечах або грудях. Вона також має охолоджуючий ефект і може заспокоїти печіння та свербіж.

Багато пити
Вживання великої кількості рідини стимулює процес регенерації шкіри і врівноважує підвищену потребу в рідині, спричинену опіками. Підходящими засобами для втамування спраги є вода, чай або розбавлені фруктові соки. Влітку в дуже спекотні дні рекомендується вживати від 3 до 4 літрів рідини.

Засоби після засмаги
Засоби після засмаги охолоджують, зволожують і стимулюють процес регенерації шкіри за допомогою спеціальних активних інгредієнтів. Перевіреним інгредієнтом є алое вера: він має зволожуючу і заспокійливу дію та сприяє росту нових клітин. Додаткова порада: зберігайте лосьйон після засмаги в холодильнику. Так він охолоджується вдвічі швидше.
Категорія : Різне


Залишити Коментар