“Восьмеро орків були зі мною в окопі”: боєць з Хуста розповів про пережите на службі (ФОТО)

квітня 19 / 2024
“Восьмеро орків були зі мною в окопі”: боєць з Хуста розповів про пережите на службі (ФОТО)

Прикордонник на псевдо “Том” родом із міста Хуст, що на Закарпатті, розповів про бій, в ході якого він опинився в окопі з вісьмома окупантами. “Том” служить провідником – водить побратимів на ротацію, доставляє їм воду, харчі та зброю, розповіли у Державній прикордонній службі України.

Якось йому довелося нести боєприпаси на відстань аж 22 кілометри.

Боєць пригадує, як одного разу перебував у спостережнику близько до лінії зіткнення. Виходячи звідти, усі його побратими отримали поранення, а сам військовослужбовець зазнав контузії.


“Наш провідник теж був поранений і контужений. Сказав, що не зможе вести нас далі. Тож довелося командування взяти у свої руки. Я вивів всіх і відтоді став провідником”, – зазначив чоловік.

“Том” каже, що його завданням було проводити хлопців до позицій і назад, доставляти їм воду та їжу.

“Все, що міг, носив на собі. Бувало, що і 40, і 45 кілограмів доводилося нести. Але там не хочеться ні їсти, ні пити. Морально важко витримувати це пекло…” – з сумом ділиться військовий.

Прикордонник також згадав, як в ході якого він опинився в окопі з вісьмома окупантами. Ця зміна виявилася для нього дуже складною – чоловік втратив 13 кілограмів ваги.

“Був штурм. До мене вийшов КСП (Командування сил підтримки ЗСУ – ред.) і каже: “Том”, до бою. У тебе в окопів восьмеро орків”. Близько доби вони жили за 20 метрів від мене”, – пояснив боєць.


Тоді ж зайшла група зачистки: одного взяли в полон, а семеро залишилися там, в окопі, пише УП.
Категорія : Різне


Залишити Коментар