Кардіолог назвала страви та напої, від яких потрібно відмовитися задля здорового серця

грудня 14 / 2023

Відмовтеся від цих продуктів і проведіть свята з користю для серця.


Настає різдвяно-новорічний святковий сезон, коли ми звикли ні в чому собі не відмовляти, зокрема в їжі та напоях. Але дуже важливо дотримуватися здорового способу життя і приймати правильні рішення.

Видання Eat This, Not That! поспілкувалося з кардіологом та з'ясувало, які страви і напої варто уникати під час свят, щоб не нашкодити своєму серцю.

Елізабет Клодас, сертифікований кардіолог, автор, спікер, засновник клініки профілактичної кардіології в Міннеаполісі, штат Міннесота, а також засновник і головний лікар компанії Step One Foods, розповіла, що в період свят вона уникає наступного:

Егг-ног
Цей напій в нашій країні не настільки популярний, як на Заході, і це, напевно, на добре. Адже він дуже калорійний, а також містить багато холестерину, насичених жирів і цукрів.

Булочки / хліб
У більшості хлібобулочні вироби - це порожні калорії, натрій і багато інших шкідливих речовин. Лікар зазначила, що надлишок натрію може призвести до підвищення кров'яного тиску.

Закуски перед вечерею
Настав сезон перекусів перед їжею і святкових закусок - зрозуміло, разом з коктейлями. Доктор Клодас закликала відмовитися від цієї звички, адже закуски, як правило, дуже калорійні, але містять мало поживних речовин. При цьому часто вони насичені сіллю і жирами.

Коктейль
"Особливо слід уникати змішаних напоїв, оскільки вони містять багато додаткових калорій і цукру, а також мають інші негативні серцево-судинні наслідки, пов'язані з алкоголем, включаючи підвищений ризик порушень серцевого ритму, погіршення холестеринового профілю і підвищення артеріального тиску", - пояснює кардіолог.

Святкове печиво
Солодощі в цілому завжди розумно уникати або їсти в міру.

"Зайва вага є фактором ризику для цілого ряду захворювань - від діабету до апное уві сні - та одним з основних факторів ризику розвитку серцево-судинних захворювань. Одне печиво містить близько 100 калорій. Щоб спалити їх, потрібно пройти милю", - нагадала Клодас.

Замінити шкідливі напої та страви, а також перейнятися духом зимових свят допоможуть:

Цитрусові
Апельсини і мандарини не тільки замінять шкідливі перекушування, але і наситять організм вітаміном С, який дозволить посилити імунітет, що в зимовий період дуже важливо.

Святкова вечеря зі змінами
Кардіолог рекомендує не відмовлятися від традиційних святкових страв, але збільшити кількість овочів. При цьому лікар вказала, що не варто переїдати, наприклад, замість повної порції можна з'їсти половину або чверть порції.
Категорія : Різне


Залишити Коментар