Про що ніколи не розказують мудрі люди: Три головні речі, про які краще мовчати

листопада 14 / 2023
Про що ніколи не розказують мудрі люди: Три головні речі, про які краще мовчати

Спілкування – одне із найкращих земних благ, що має людина у своєму розпорядженні. Адже саме у спілкуванні ми вчимося, черпаємо інформацію, адаптуємося у соціумі, переборюємо комплекси та страхи. Необхідність у спілкуванні відчуває кожна людина на планеті. А от, що саме говорити іншим людям і коли, це вже інше питання. Бо, як не крути, а відкритих, щирих і доброзичливих людей зустріти у наш час доволі складно. І це велике щастя, якщо ви маєте таких друзів.

Проте далеко не усім людям так щастить. Тож, про золоте прислів’я «Мовчання – золото» ми і поговоримо у цій статті.


Існує твердження, що мудра людина завжди говорить небагато, знає що саме говорити та коли. Тож, щоб вас сприймали оточуючі саме як мудру людину, та щоб уникнути зайвих сторонніх балачок та зловтіхи, намагайтеся уникати таких трьох тем.

Недоліки

У кожної людини на землі є якісь свої певні недоліки, це нормально, ідеальні люди бувають лише у фільмах. Але ділитися з оточуючими про свої слабкі місця точно не варто. Бо, як відомо з життя, навіть найближчі люди можуть зрадити та вдарити саме по таким, вашим чуттєвим місцям та ще й у найнеочікуваніший момент. І ні, ми не нав’язуємо вам думку, що треба бути нещирим з близькими, це зовсім не так! Щирим та відкритим варто бути завжди, особливо з дорогими вам людьми, просто кожна людина повинна мати свій власний простір, за кордони якого не варто пускати навіть найближчих.

Фінансові питання

Напевно у вас бували такі випадки, як от, наприклад, лише вчора ви розказали друзям про свої плани узяти кредит, як вже сьогодні вам дзвонять із банку і відмовляють у кредитуванні? Або, лише варто поділитися з близькими про плани придбати будинок, так зразу з’являється купа знайомих, яким конче потрібно позичити у вас гроші. «Гроші люблять тишу» — мудра приказка придумана людьми дуже давно і перевірена на мільйон відсотків.

Тож, якщо вам вже дуже хочеться поділитися з друзями своїми фінансовими здобутками, то краще робити це після придбання будинку, і отримання кредиту.

Давати оцінку людям або ситуації

У спільноті, колективі чи у колі друзів завжди позитивно сприймаються люди, думки яких максимально схожі. Тож, якщо ваша думка відрізняється від колективної, то краще за все – лишити її при собі і не висловлювати в голос. Адже мудра людина, завжди та на все має власний погляд, знати про який, оточуючим зовсім необов’язково. Лише час та обставини можуть показати справжню сутність ситуації, і те, чи була ваша думка вірною, чи ні. Тож оцінюйте своє оточення, і завжди аналізуйте ту інформацію, якою маєте ділитися з ними.
Категорія : Різне


Залишити Коментар