Чому залишати телефон заряджатися на ніч погана ідея: пояснення

жовтня 19 / 2023
Чому залишати телефон заряджатися на ніч погана ідея: пояснення

Не всі власники смартфонів уважно ставляться до правильної експлуатації гаджетів, через що у них виникає низка проблем. Найпроблемнішим місцем практично кожного пристрою є акумулятор (батарея). Щоб смартфон прослужив якнайдовше, потрібно правильно його експлуатувати.

Сьогодні більш детально розберемо, чому не слід залишати телефон на зарядці всю ніч, пише Gazeta.ua.

Основним недоліком зарядки вночі безперечно є перегрів: через високу температуру заряджання відбувається швидше, але при досягненні максимального рівня заряду акумулятор починає витрачати надмірну потужність, віддаючи її у вигляді тепла.

Щоправда, виробники встановлюють зараз захист від перезаряджання, тому з ранку ви можете виявити, що смартфон заряджений і не нагрітий, а про нічну зарядку нагадує лише гарячий адаптер. Це відбувається завдяки контролеру, через який телефон перестає отримувати заряд.

Водночас слід пам’ятати, що не у всіх моделях є такая функція, тим більше, якщо ваш смартфон старенький.


Незважаючи на те, що літій-іонні батареї мають свої переваги, це не скасовує того факту, що заряд завжди повинен перебувати в межах 30-80%. 100% зарядка, як і повний розряд, однаково шкідливі і впливають на максимальну ємність акумулятора.

Саме тому залишати телефон на зарядці надовго, наприклад, вночі все ж таки не варто. Принаймні, без спеціального налаштування. Добре, що сучасні смартфони вміють обмежувати надходження енергії на певному рівні.

Тож заряджати телефон повністю вночі не варто – краще встановити обмеження до 80%. Для цього підійде програма Battery Charge Limit: за умовчанням програма рекомендує встановити 80%, тому потрібно так і залишити. Так батарея проживе довше, але автономність смартфона помітно зменшиться.
Категорія : Різне


Залишити Коментар