2021 рік для органів прокуратури Закарпаття: підсумки роботи обговорили на оперативній нараді

лютого 21 / 2022


Для прокуратури України 2021 рік став справді знаковим: проведено масштабну реформу органу, розпочали роботу новостворені окружні прокуратури, до лав яких наприкінці року приєдналися нові працівники, що пройшли всі етапи відбору, успішно склали атестацію.

Спільними зусиллями за цей період в Закарпатській області вдалося запобігти росту злочинності. Її рівень навіть зменшився на 5% у порівнянні з 2020 роком. Добре спрацювали прокурори і на напрямі представництва інтересів держави: за рік сума пред’явлених до суду позовів збільшилася майже втричі і перевищила 1 млрд грн.

За рік у регіоні зафіксовано спад як особливо тяжких, так і тяжких злочинів. Водночас по окремих районах статистика свідчить про ріст тих чи інших видів правопорушень. В Ужгородському районі зросла кількість випадків нанесення умисних тяжких тілесних ушкоджень, на Хустщині побільшало крадіжок, а на Рахівщині, Тячівщині і Берегівщині – грабежів. На Мукачівщині ж виявлено ріст кількості шахрайств.

Важливим кроком у напрямі захисту довкілля у 2021 році стало створення окремого підрозділу в Закарпатській обласній прокуратурі – Спеціалізованої екологічної прокуратури. Активніше правоохоронці виявляли кримінальні правопорушення, що стосуються фактів незаконної порубки або незаконного перевезення, зберігання, збуту лісу, а також незаконного використання надр. Вдалося збільшити кількість проваджень цих категорій, де завершено слідство та обвинувальні акти скеровані до суду.

Прокурори під час обговорення зосередили увагу на тих напрямах діяльності, які потребують активізації роботи. Наостанок керівник обласної прокуратури Дмитро Казак наголосив, що пріоритетом у роботі органу мають бути не хороші статистичні показники, а реальне підвищення ефективності роботи прокуратури шляхом використання наданих прокурорам координаційних повноважень у повній мірі.

Категорія : Різне


Залишити Коментар