Корисні способи використання соди для покращення стану здоров’я і не тільки

січня 01 / 2022

Ви точно маєте на кухні трішки харчової соди. А чи знали ви, що її можна ефективно використовувати у повсякденному житті? Сьогодні ми хочемо розповісти вам дієві та досить прості способи використання харчової соди.

Використання у боротьбі з кашлем.

Сода допомагає виводити та розріджувати мокротиння. Для цього потрібно розвести 1 чайну ложку харчової соди з гарячим молоком. Випиваємо перед сном. Для інгаляції беремо 1 столову ложку харчової соди та розводимо у літрі води.

Використання при болю у горлі.

Дієве полоскання: розчиняємо 2 чайних ложки харчові соди в 1 склянці добре теплої води. Процедуру слід проводити декілька разів на день.

Використання при нежиті.

Слід просто розвести 1 чайну ложку харчової соди у теплій воді. У ніс потрібно капати по 10 крапель.

Використання при кон’юнктивітах.

Розводимо соду в воді, змочуємо ватний диск у розчині та промиваємо очі декілька разів на день.

Використання при виразковій хворобі.

Сода вміє ефективно усувати підвищену кислотність шлунку. Якщо вас раптово застала печія, то розведіть харчову соду у теплій воді і випийте.

Використання при аритмії.

Якщо вас раптово схопило серце — з’їжте пів чайної ложки соди.

Використання при гіпертонії.

Якщо у вас підвищиться тиск, то прийматиме 0,5 чайної ложки соди.

Використання при нудоті.

Якщо вас захитує в автомобілі чи літаку, то прийміть 0,5 чайної ложки соди.

Використання при отруєнні.

Харчова сода допоможе швидко справитися з отруєнням. Для цього потрібно розчинити харчову соду у теплі воді та дати прийняти людині, яка погано себе почуває.

Використання при втраті організмом рідини.

Содовий розчин здатен безперешкодно оновити водно-сольовий баланс в організмі людини. Просто змішайте 0.5 ч. ложки харчової соди та 1 ч. ложку солі в літрі води. Приймайте приблизно по 1 столовій ложці кожних 5 хвилин.

Використання при панариції.

Потрібно розчинити 2 столові ложки харчової соди в гарячій воді. Занурюємо в даний розчин палець та тримаємо приблизно 5-10 хвилин. Процедуру слід повторювати три рази на день.

Використання при зубному болю.

Ротову порожнину потрібно полоскати даною сумішшю 5-6 разів на день. Розводимо 1 чайну ложку харчової соди в теплій воді.

Використання в косметології.

Щоб отримати гладку шкіру, потрібно натерти мило, змішати його з содою та водою. У вас повинна утворитися густа консистенція. Протирайте обличчя два рази на день.

Використання при відбілюванні зубів.

Можна легко відбілити зуби за допомогою харчової соди. Потрібно занурити ватний диск в соду та протерти ним зуби. Процедуру варто проводити один раз на день протягом тижня.

Використання при боротьбі з надмірним потовиділенням.

Робимо розчин: розводимо 1 чайну ложку соди в теплій воді. Змочуємо даним розчином ватний диск і протираємо ретельно пахові зони. Харчова сода швидко усуне неприємний запах.

Використання при укусах комах.

У теплій воді розчиняємо харчову соду. Протираємо ватним диском місця укусів.

Використання при набряках ніг.

Робимо ванночку для ніг. Розчиняємо 5 столових ложок харчової соди в 10 літрах гарячої води. Занурюємо ноги у ванночку та тримаємо їх протягом 10-15 хвилин.

А ви знали про ці корисні властивості соди?
Категорія : Різне


Залишити Коментар