«Долина нарцисів» на Закарпатті - Туристичний магніт

травня 25 / 2021


Хоч із запізненням та розквітли. На Хустщині білий килим із нарцисів розкинувся на майже 200 га унікального заповідника «Долина нарцисів». Квіткове поле готове приймати гостей. І перші з них вже зробили селфі з ароматними квітами.

Аби побачити на власні очі масове цвітіння нарцисів пані Наталія приїхала на Закарпаття аж із Кропивницького. Таку кількість цих квітів жінка бачить вперше.Долина нарцисів –жива легенда України. Ці пахучі, білі квіти не висаджувала рука людини – їх посіяла природа.

І вже сотні років білий килим високогірного, вузьколистого нарцису прикрашає майже 200 га поля на Хустщині. Унікальність долини в тому, що зазвичай ці квіти ростуть високо в горах. Є припущення, що в льодовиковий період із гори знесло величезний шар родовитих ґрунтів і саме тут квіти знайшли сховок під час холодів.

А з роками стали, без перебільшення, меккою для туристів. Цього року нарциси розцвіли із запізнення майже у 2 тижні. Та це аж ніяк не вплинуло на кількість туристів. Їх тут чимало. І не всі так бережно ставлять до квітів, як Надійка. Охоронець Іван не встигає стежити, за кожним.
Категорія : Різне


Залишити Коментар