Мусимо посилювати контроль за діяльністю перевізників, що працюють за межами правового поля - перший заступник голови ОДА

травня 13 / 2021

У Закарпатській ОДА під головуванням першого заступника голови Мирослава Білецького відбулося засідання робочої групи з питань функціонування ринку пасажирських автомобільних перевезень.
У зв’язку із поширенням коронавірусної інфекції та пов’язаними з нею карантинними обмеженнями, упродовж більш ніж року фіксуємо суттєве зниження пасажиропотоку у громадському транспорті по всій області. Попри це за перші чотири місяці 2021 року відділ державного контролю за безпекою на транспорті у Закарпатській області Західного міжрегіонального управління Укртрансбезпеки виявив чимало порушень у сфері пасажирських перевезень.
Загалом із січня по квітень провели перевірку 3512 транспортних засобів та виявили 2032 порушення законодавства про автомобільний транспорт; склали 730 актів перевірки додержання вимог законодавства, 21 протокол про адміністративне правопорушення. На перевізників, які маскують свою діяльність під нерегулярні перевезення та перевезення пасажирів легковим автомобілем на замовлення склали 32 акти про порушення вимог автотранспортного законодавства. За винесеними порушникам постановами до бюджету надійшло понад 50 тисяч гривень у вигляді сплачених штрафів. Ці кошти наповнюють Дорожній фонд, з якого у підсумку виділяють кошти на ремонт доріг.
«Так, робота контролюючих органів відчутна. Мобільна група, до якої залучені представники усіх управлінь, що входять до складу робочої групи, щоденно інформують ОДА про пророблену за добу роботу. Однак ми мусимо посилювати контроль у межах повноважень і чинного законодавства за діяльністю перевізників, що працюють за межами правового поля. Вони можуть перевозити пасажирів, але повинні робити це легально – отримавши ліцензію, сплативши податки, офіційно оформивши на роботу працівників. Так, нещодавно на одного із перевізників наклали штраф у розмірі 60 тис. грн. через те, що його водій не був належно оформленим на роботу. Такі заходи тепер проводитимуть постійно», - прокоментував Мирослав Білецький.
Категорія : Різне


Залишити Коментар