«Велике будівництво» у Закарпатті: що зроблено за два місяці (ФОТО)

травня 10 / 2021

Масштабний ремонт державних доріг області та штучних споруд, які є їхньою складовою, триває в області з початку березня. За сприятливої погоди на деяких об’єктах роботи ведуться у дві зміни.

План на 2021 рік – відновити 265 км державних автошляхів загального значення на Закарпатті.

Що вже зроблено?

Маршрут Н-13 Львів – Самбір – Ужгород
Підрядна організація «ОНУР КОНСТРУКЦІОН ІНТЕРНЕШНЛ»

Майже на всій ділянці між містами Перечин і Ужгород влаштований вирівнюючий шар, як і від села Кострино до Великого Березного.

Ведемо перемовини із місцевою владою населених пунктів Великий Березний та Перечин щодо перевлаштування колекторів міських комунікацій, після чого приступаємо до влаштування дорожнього одягу.

На ділянці км 169 – км 172 на Жорнавському перевалі готуємося розпочати капремонт, в ході якого виконаємо укріплення схилу.


Н-09 Мукачево – Рахів – Івано-Франківськ – Львів
Підрядна організація «ПБС»

Покриття з крупнозернистого асфальтобетону влаштоване на ділянці 13,4 км між селами Луг та Ділове. На ній же триває спорудження низової стінки, її довжина – 826 метрів. Роботи виконуємо на висоті 347 метрів над рівнем моря.

За кількасот метрів влаштовуємо верхову габіонну стінку, завдовжки 51 метр, заввишки – 4 метра.

У рамках експлуатаційних робіт влаштували тонкошарове асфальтне покриття на мосту через річку Тересва, що розташований на км 105+014.

Увага! Роботи були проведені для забезпечення проїзду і не є реконструкцією мосту, яка запланована на 2021 рік.
Р-21 Долина – Хуст



Підрядна організація «ПБС»
На ділянці від міста Хуст стартували роботи з відновлення дорожнього одягу – виконали фрезерування та влаштування основи технологією «холодний ресайклінг». На 1,7 км влаштували вирівнюючий шар з крупнозернистого асфальта.
Дорога, що проходить у гірській місцевості має 59 мостів, всі вони будуть відновлені, а три виділені в окремі об’єкти капітального ремонту.

На трьох ділянках тривають роботи із влаштування системи водовідведення: копаємо ровики поширення, монтуємо поперечні дренажні системи. Завершуємо роботи по влаштуванню системи водовідведення – облаштовуємо кювети, встановлюємо прикромочні лотки. А також триває влаштування тротуарів та бар’єрного огородження.



Т-07-37 Дорога Хуст – Шаян – Вишково – Буштино
Підрядна організація «ПБС».

У рамках президентської програми «Велике будівництво» ремонтуємо дорогу територіального значення Т-07-37 Хуст – Шаян – Вишково. 23-кілометровий маршрут на півдні Закарпатської області з’єднує місто Хуст та селище Буштино, включає також під’їзд до санаторію «Шаян».



Вирівнюючий шар з крупнозернистого асфальтобетону влаштували на першому кілометрі дороги, що веде до бальнеологічних курортів Шаян і Велятино. Готові обидві смуги. Паралельно тривають роботи із влаштування системи водовідведення.

М-25 КПП «Соломоново» – Велика Добронь – Яноші
Підрядна організація ШБУ-77

Відновлюємо 35 кілометрів дороги, що проходить вздовж україно-угорського кордону, включно з під’їздом до КПП «Косино». Влаштований вирівнюючий шар на 7,6 км, ще на 9 км влаштована основа. На ділянці між Косино та Бийганю продовжуємо вибирати перезволожені ґрунти.



М-26 Вилок – Неветленфолу – КПП «Дяково»
Підрядна організація ШБУ-77

Поточний середній ремонт ведемо на на дорозі, що з’єднує дві країни Євросоюзу – Угорщину та Румунію. Ділянка у 3,5 км відфрезерована, 1 кілометр вже з основою та нижнім шаром дорожнього одягу.

Т-07-24 Синевир – Синевирська Поляна
Підрядна організація «ПБС»

Муруємо підпірну стінку на км 13+000 маршруту територіального значення. Конструкція з монолітного бетону захищатиме дорожнє покриття від розмиву річки Теребля. Довжина стінки – 500 метрів, висота – 2 метра. У ході робіт розчищаємо русло водойми.

Відповідно до Постанов Кабінету Міністрів, на проведення ремонтних робіт на дорогах загальнонаціонального значення у Закарпатській області у 2021 році виділено 3 млрд 656 млн гривень з державного бюджету.




Велике будівництво триває!
Категорія : Різне


Залишити Коментар