На Тячівщині стартував сезон по організації громадських робіт в ОТГ

травня 09 / 2021
На Тячівщині стартував сезон по організації громадських робіт в ОТГ
Залучення безробітних до громадських робіт – найбільш доступний шлях до тимчасового вирішення проблем зайнятості, коли людина отримує тимчасове робоче місце, зберігаючи за собою допомогу по безробіттю та маючи додатково заробітну плату. При цьому громади отримують працівників на виконання суспільно-корисних робіт, адже до 50 відсотків заробітної плати оплачує центр зайнятості за рахунок коштів Фонду соціального страхування на випадок безробіття.
З 11 квітня Закарпатська область вийшла з «червоної» зони карантинних обмежень, тож фахівцями служби зайнятості оперативно проводиться робота по відновленню співпраці з об’єднаними територіальними громадами району в напрямку організації громадських робіт. Так, 14 та 20 квітня укладено перші договори з Тячівською міською радою про організацію громадських робіт та фінансування їх організації на території м. Тячів та с. Руське Поле, до виконання яких залучено 9 осіб з числа безробітних. Не менш активно долучились до організації даного виду робіт і Дубівська селищна рада та вже 19 квітня підписано договір про організацію громадських робіт на території смт. Дубове, с Калини та с.Красна, на виконання яких скеровано 18 безробітних громадян, які перебувають на обліку в Тячівському районному центрі зайнятості.
Сподіваємось, що і решта територіальних громад району долучиться до організації проведення таких робіт, адже роботи по впорядкуванню територій населених пунктів завжди є актуальними, повідомляє https://zak.dcz.gov.ua/novyna/na-tyachivshchyni-startuvav-sezon-po-organizaciyi-gromadskyh-robit-v-otg
Категорія : Різне


Залишити Коментар