Зі святом, мамо: захоплива історія Дня матері

травня 09 / 2021

Мама – найрідніша у світі людина, яка зрозуміє, надихне й розрадить у важку хвилину. Спеціально для того, щоб вшанувати й возвеличити роль мами у житті кожної людини, створили ніжне та світле свято, яке відзначають вже понад 100 років.

Джерело:

24 канал
День матері ніколи не має сталої дати, однак традиційно святкується у другу неділю травня. У 2021 році свято припало на 9 травня. Цей день не скований жодними кордонами й вітати у нього треба не лише тих жінок, які вже відчули радість материнства, а й тих, хто в очікуванні появи малюка.



День матері: історія свята
Вшановування матері має довгу й давню історію. Про це розповідають різні знайдені артефакти та статуетки, які своїми обрисами нагадують образ жінки-матері. Однак, офіційно свято почали відзначати у США. До заснування цього особливого дня мають причетність декілька жінок.

Першою, хто подумав про необхідність заснування дня, який символічно об'єднував би усіх матерів у боротьбі за мир, стала активістка Джулія Ворд. У 1872 році американка влаштовувала мітинги, але владні структури не вважали за потрібне дослухатись до жінки.



У 1907 році, аби вшанувати власну матір, яка померла, продовжила доводити державним структурам необхідність цього свята Анна Джарвіс. Її мати, Енн Марія Джарвіс, була відомою борчинею за права жінок й дуже надихнула своїм прикладом доньку. Замість масових демонстрацій, Анна писала приватні листи усім державним службовцям та чиновникам.
Категорія : Різне


Залишити Коментар