Закінчення карантину. Що потрібно знати батькам

квітня 12 / 2021
Закінчення карантину. Що потрібно знати батькам
Все наше життя – це адаптація до певних умов. Не буває все гладко і рівно все життя. Ми змінюємося з віком і на це потрібні сили, щоб прийняти і звикнути, ми покращуємо свої умови для життя і на це теж потрібен час, а крім великих змін, є і короткострокові, які наносять удар швидко, але ми і до них звикаємо.

Карантин, наприклад, період, який всіх ввів в стан стресу, витягнув зі звичного ритму життя, змусив зупинитися, подумати і прийняти, як даність. Хтось вдало перечекав, а хтось придумав собі заняття до душі або навчився працювати інакше.

Так,період адаптації досадка після карантину неминучий.Але є і хороша новина— він буде нетаким довгим і нетаким очевидним, як той, який ми вже з дитиною проживали. Навіть найуважніші, найідеальніші, найтерплячіші батьки, не можемо зараз задовольнити потребу дітей(від3,5 років) уконтактах. Ми невипадково так втомлюємося, діти невипадково вимагають так багато уваги.

Кілька днів поспіль має бути «домашнє завдання» сім'ям з дітьми будь-якого дитсадкового віку: грати з дитиною в дитячий садок. Але нам важливо пам’ятати, що це має бути, і готуватися до цього. Просто зараз намагатися повертатися у звичний режим дня. Режим дня— це не тільки про тілесність, відпочинок, це і про відчуття кордонів, безпеку, правила.

Діти дуже відчувають настрій своїх батьків. Всі прекрасно розуміли, що період карантину коли-небудь закінчитися і нам всім потрібно буде частково повернутися до звичного життя. Якщо ви ще не почали готувати до цього своїх дітей, то пора починати:

1. Починайте згадувати позитивні моменти по дорозі до дитячого садка.

2. Нагадайте про улюблених друзів та ігри.

3. Саме час відновити зв'язок з вихователями і педагогами. Легше адаптація пройде у тих, хто в період карантину підтримував зв'язок он-лайн з дитячими установами.

4. Поступово повертайтеся до режиму дня, який дозволяв вам ходити на роботу, а дитині до дитячого садка (ранкові підйоми, сон в обід).

З дітьми важливо«мріяти».Ми можемо говорити: «А я мрію піти на роботу. Я уявляю, як одягну сукню, туфлі, підберу сережки— які, як тобі здається, пасуватимуть сережки до цього плаття? Давай помріємо, як і ти збираєшся в садок. Ти що хочеш одягнути? А яку іграшку візьмеш? А якою дорогою ми підемо?»— і в уяві«пройдіться»до садочка.

Перший тиждень діти можуть повертатися з садка більш примхливими і перезбудженими, ніж зазвичай.

Будьте турботливішими до найближчого оточення, а передусім до себе. Подбайте про своє самопочуття - ніжтеся у ванні, висипайтеся, займайтеся тим, що вам до вподоби, балуйте себе приємними дрібницями. Якщо обираєте: заборонити щось дитині або дозволити - ліпше дозвольте. Не встрявайте у дрібні сварки. Слухайте тиху релаксивну музику, дивіться добрі, оптимістичні фільми. У спокійних і впевнених батьків - спокійні та впевнені діти.
Категорія : Різне


Залишити Коментар