Зеленський ввів у дію рішення РНБО щодо санкцій проти контрабандистів, зокрема з Закарпаття

квітня 06 / 2021
Зеленський ввів у дію рішення РНБО щодо санкцій проти контрабандистів, зокрема з Закарпаття


Президент Володимир Зеленський увів у дію рішення РНБО від 2 квітня про застосування санкцій щодо низки фізичних і юридичних осіб. Про це повідомляє пресслужба президента.

Цим рішенням РНБО підтримала внесені Службою безпеки пропозиції щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших санкцій строком на три роки до десяти фізичних осіб.

У переліку одразу двоє закарпатців — Валерій Пересоляк, президент ФК «Минай», один зі спонсорів політичної партії «Рідне Закарпаття», та Орест Фірманюк з закарпатського Виноградова.

Якщо В.Пересоляк — фігура відома, то про Ореста Фірманюка на Закарпатті мало хто знає. І це не дивно, бо з малою батьківщиною його наразі майже нічого не пов’язує. Орест Фірманюк — уродженець Виноградова Берегівського району. Офіційно — власник столичних ТОВ «Валгер груп» та ТОВ «Бізнес-111», неофіційно — куратор та вигодоотримувач групи компаній «Твоя логістика», організатор «сірих» митних схем та один з ключових гравців на ринку контрабанди товарів господарської групи і тканин. «Працює» на Одеській митниці та в аеропорту «Бориспіль». Значиться на сайті «Миротворця», де оприлюднюється інформація про підприємців, котрі співпрацюють з серапатистами ОРДЛО

Президент, розповідаючи про рішення РНБО у своєму відеозверненні, зазначав, що вперше в історії України запроваджуються персональні санкції, зокрема заблоковані активи та майно осіб, яких, за аналітичними даними СБУ, Апарату РНБО, можна назвати топ-десяткою української контрабанди.

Також, згідно з рішенням РНБО, санкції застосовані до 79 компаній.

Кабінет міністрів разом з СБУ та Національним банком мають забезпечити реалізацію та моніторинг ефективності вказаних обмежувальних заходів.

Міністерство закордонних справ має поінформувати компетентні органи Європейського Союзу, США та інших держав про застосування санкцій і порушити перед ними питання про запровадження аналогічних обмежувальних заходів.
Категорія : Різне


Залишити Коментар