Як не допустити пожеж в екосистемах та не спалити власну хату, розповідали селянам виноградівські та рахівські рятувальники

березня 30 / 2021
У краї спостерігається невтішна тенденція щодо загорань в екосистемах краю. Так, із 675 зафіксованих з початку року пожеж, 320 - це загорання сухотрав’я та сміття на відкритих територіях. Також нерідко горить й житловий сектор. Такі пожежі призводять не лише до значних матеріальних збитків, але й, що найголовніше - до травмування та загибелі людей. Саме тому, щоб убезпечити життя закарпатців від виникнення різного роду надзвичайних подій, сьогодні, 30 березня, виноградівські та рахівські рятувальники провели інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення.

Так, в с. Великі Ком’яти Виноградівської територіальної громади надзвичайники обговорили проблемні питання даного населеного пункту зі старостою села у плані пожежної безпеки: особлива увага зверталася на спалюванні сухостою. Також наголошувалося й на дотриманні правил поведінки при виявленні вибухонебезпечних предметів. Йшлося й про необхідність відновлення функціонування в селі місцевої пожежної команди та покращення протипожежного водопостачання. Далі представники ДСНС спілкувалися з місцевими мешканцями та кожному залишили тематичні листівки.

А рятувальники ДСНС Рахівщини провели аналогічний профілактичний захід серед населення сіл Ділове та Розтоки. Оскільки в гірських районах опалювальний сезон ще триває, то наголошувалося і на основних правилах експлуатації газових приладів, пічного опалення та електрообладнання.




Категорія : Різне


Залишити Коментар