Сьогодні набули чинності нові покарання для водіїв — інфографіка

березня 17 / 2021
У середу, 17 березня, набули чинності нові штрафи за порушення правил дорожнього руху. Відсьогоді порушникам доведеться платити більше. Як змінилися покарання за порушення, йдеться в інфографіці «Слово і діло«.

У законі значно збільшили штрафи за кермування у нетверезому стані, створення аварійної ситуації, перевищення швидкості.

Так, за порушення правил користування мотошоломами чи ременями доведеться заплатити в 10 разів більше — до 510 грн. За брудні, неправильно встановлені чи неосвітлені номери — 850 грн, а при повторному порушенні — 1700.

За керування автомобілем без прав доведеться заплатити 3400 грн. За залишення місця аварії до аналогічного штрафу додасться ще й позбавлення права на кермування автомобілем.

Водіння у нетверезому стані каратиметься 17 тис. грн штрафу та позбавленням права кермувати протягом 1 року. Повторне протягом року порушення обійдеться водію у 34 тис. грн. Наступне — у 51 тис. грн з позбавленням права кермування на 10 років та конфіскаціею авто. Штраф можуть замінити адмінарештом на 15 діб.

Штраф за керування транспортним засобом особою, яка була позбавлена такого права, зріс до 20,4 тис. грн. За повторне таке порушення протягом року покарання становитиме 40,8 тис. грн з позбавленням права керувати транспортним засобом на строк від 5 до 7 років та з можливим оплатним вилученням транспортного засобу.

Категорія : Різне


Залишити Коментар