5 симптомів коронавірусу, про які ніхто не знав

березня 08 / 2021
5 симптомів коронавірусу, про які ніхто не знав
Початкові ознаки захворювання — просто кашель, важке дихання та лихоманка. Однак насправді симптоми більш різноманітні і небезпечні.

Нещодавно британський експерт визначив «мову COVID» як новий симптом. Його він виявив серед пацієнтів.

У хворих коронавірусною інфекцією з’являються дивні виразки в роті. Про це пише ВЗ.

Зафіксовані й інші наслідки хвороби.

Галюцинації

«Одна 55-річна жінка без психічного захворювання була госпіталізована з симптомами COVID, зокрема, лихоманкою, кашлем і болем у м’язах», — повідомив Forbes. Її виписали через два тижні після лікування, але через чотири дні її чоловік повідомив, що вона поводиться дивно: жінка мала галюцинації. Вона розповіла, що бачила левів і мавп в своєму будинку, стала агресивною».

Проблеми зі шкірою

«У молодих людей з менш важкою формою COVID можуть з’явитися болючі, сверблячі ураження на руках і ногах, які нагадують обмороження, запальний стан шкіри. І триває це 12 днів «, — повідомили медики.

Проблеми з очима

«COVID-19 може викликати проблеми з очима: збільшені, червоні кровоносні судини, опухлі повіки, надмірна сльозотеча і виділення. Інфекція також може провокувати легку чутливість і роздратування. Ці симптоми частіше трапляються у людей з важкими інфекціями «, — стверджують медики.

Мігрень

«Головний біль» вказаний як симптом COVID, але мігрень може бути набагато сильнішою — навіть виснажливою. Медики з’ясували, що головний біль є симптомом COVID-19 приблизно у 13% пацієнтів з ковідом. Це п’ятий за частотою симптом коронавірусу після лихоманки, кашлю, м’язових болів і утрудненого дихання.

Висока температури і пришвидшений пульс

Частота серцевих скорочень пацієнтів різко збільшувалася після мінімальної активності незабаром після зараження COVID. Це і підвищена температура — результат вегетативної дисфункції. Лікарі фіксують такі симптоми все частіше. Коли це відбувається, наша імунна система атакує вегетативні нерви — нерви, які регулюють частоту серцевих скорочень і температуру.

Крім того, у людей з COVID-19 був зареєстрований широкий спектр інших симптомів. Вони можуть з’явитися через 2−14 днів після зараження вірусом. Йдеться про лихоманку, кашель, утруднене дихання, втому, болі в м’язах або тілі, головний біль, втрату смаку або запаху, біль у горлі, закладеність носа або нежить, нудоту або блювоту, діарею.
Категорія : Різне


Залишити Коментар