«Кордон - не місце для корупції» - на Закарпатті прикордонники не беруть хабарів

березня 02 / 2021
КОРДОН - НЕ МІСЦЕ ДЛЯ КОРУПЦІЇ !

Корупція є однією з найактуальніших соціальних проблем сучасності. Викорінення та виховання у підлеглого персоналу нульової толерантності до цього негативного явища, є одним із пріоритетних завдань в діяльності Державної прикордонної служби України.
Крім того, в прикордонному відомстві переконані, що важливим завданням на шляху запобігання та протидії корупції виступає формування антикорупційної культури суспільства. Зокрема, заходи, які впроваджуються прикордонниками спрямовані на зниження корупційної активності та розраховані на охоплення не лише персоналу Держприкордонслужби, але й громадян, які перетинають кордон та мешкають у прикордонні.
З цією метою, в рамках чергової антикорупційної акції «Кордон - не місце для корупції», яка тривала на ділянці Мукачівського прикордонного загону з 11 по 28 лютого 2021 року, в пунктах пропуску через кордон з подорожуючим було проведено інформаційну роботу про відповідальність за пропонування та вимагання неправомірної вигоди. Громадянам надано роз’яснення, як діяти у випадку вимагання хабарів від них самих. Акцентовано їх увагу на наявність на кабінах паспортного контролю інформації, з QR кодом, яка дозволяє миттєво перейти за відповідним посиланням для заповнення електронної форми «Повідомити про факт корупції».
Такі ж інформаційні аркуші з QR кодом розміщено на інформаційних стендах в усіх підрозділах охорони кордону Мукачівського прикордонного загону, для того щоб про виявлення корупційних діянь могли повідомити й військовослужбовці цих підрозділів. З усіма категоріями військовослужбовців Мукачівського прикордонного загону проведено цільові антикорупційні заходи, головною метою яких є мотивація персоналу до свідомої доброчесної поведінки та несприйняття корупції в усіх її проявах.

Варто зауважити, що такі заходи знаходять відображення у реальних результатах. Від початку року на ділянці Мукачівського прикордонного загону зафіксовано 22 відмови військовослужбовців від неправомірних грошових винагород. Боротьба із цим ганебними суспільним явищем триває, адже від розуміння переваг правомірної поведінки залежить добробут кожного громадянина України.

Просимо у разі вимагання від Вас хабаря або ж виявлення будь-яких інших корупційних проявів, негайно повідомляйте на телефон гарячої лінії служби «Довіра» за номером (044) 527-63-63 або 067-312-04-31.
Спільними зусиллями досягати результатів легше.
Категорія : Різне


Залишити Коментар