З робочим візитом на Закарпатті перебуває заступниця Міністра освіти і науки України

лютого 27 / 2021
Систему освіти та надання інклюзивної освіти у закладах загальної середньої освіти Закарпаття проаналізувала Віра Рогова, заступниця Міністра освіти і науки України.

Керівництво облдержадміністрації, заступниця Міністра і представниця директорату дошкільної, позашкільної та інклюзивної освіти обговорили питання ліквідації санаторних шкіл і функціонування професійно-технічних навчальних закладів області.

«Ми підтримуємо позицію, щоб у кожному регіоні були заклади освіти, які б надавали освітні послуги учням відповідно до їхніх інтересів, здібностей та потреб», – наголосила Віра Рогова.

Ігор Шинкарюк повідомив профільне міністерство, що процес передачі майна та закладів освіти територіальним громадам Закарпаття вже майже повністю завершений.

В
області також вдосконалюють систему функціонування закладів професійної (професійно-технічної) освіти – створюють сучасні навчально-практичні центри. За словами Ганни Сопкової, директорки департаменту освіти і науки облдержадміністрації, таких центрів на Закарпатті 9, у них готують майбутніх фахівців різних професій.

Учасники зустрічі:
Віра Рогова – заступниця Міністра освіти і науки України;

Тетяна Симоненко – начальниця головного управління позашкільної та інклюзивної освіти директорату дошкільної, позашкільної та інклюзивної освіти;

Ігор Шинкарюк – заступник голови Закарпатської ОДА;

Ганна Сопкова – директорка департаменту освіти і науки облдержадміністрації;

Михайло Лаба – народний депутат України.
Категорія : Різне


Залишити Коментар