У Сваляві пропонують варіанти розв'язання проблеми з безпритульними собаками

лютого 27 / 2021
На сесії Свалявської міської ради 26 лютого було прийнято рішення “Про затвердження Програми регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами та контролю за утриманням домашніх тварин на території Свалявської ТГ”.

Містяни вирішили застосувати радикальні методи зменшення популяції безпритульних собак. У Сваляві почали масово труїти собак, від таких методів страждали й господарські тварини.

Окрім цього такі дії є незаконними та не гуманними, адже смерть від отруєння є повільною і болісною, тварина гине у страшних муках. Часто за цим видовищем змушені спостерігати діти, що може стати причиною психологічної травми.

Однак через численні звернення до Свалявської міськради була прийнята програма регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами та контролю за утриманням домашніх тварин на території Свалявської ТГ на 2021-2022 роки.

Згідно з внесеними змінами до бюджету на реалізацію Програми було скеровано 50 000 грн. Всі кошти будуть скеровані у КП ВУКГ, а далі — ветеринарній клініці, яка проводитиме стерилізацію, вакцинацію і кліпсування

“Також ГО “Свалявське ТЗТ” забезпечуватиме вилов, транспортування та післяопераційну перетримку власними силами, а тому розраховуємо на Вашу підтримку”, — додають у Свалявській міськраді.

Наразі стерилізація це єдиний метод гуманного контролю популяції домашніх тварин.
Категорія : Різне


Залишити Коментар