У Тячеві рятувальники та мисливці звільнили лебедів з крижаного полону (фото)

лютого 13 / 2021
У Тячеві рятувальники та мисливці звільнили лебедів з крижаного полону (фото)
Сьогодні на службу 101 надійшло повідомлення про те, що у м. Тячів на озері Галамбіца (вул. Лазівська, в районі Кірпічка) замерзають лебеді. Через сильний мороз водойма вночі вкрилася кригою і птахи опинилися в полоні та не змогли рухатись, щоб перепливти в інше, більш безпечне місце.
Пернатих побачили місцеві мисливці, про що сповістили в службу порятунку та колегам - членам районної організації мисливців та рибалок.
На місце події оперативно виїхали рятувальники на спеціалізованому автомобілі та мисливці. За допомогою човна та технічних засобів 8 лебедів було визволено з криги та доставлено до безпечної зони водойми, де вони можуть вільно плавати з рештою лебедів. До речі, цьогоріч на озері залишилось зимувати 15 птахів, які чомусь не відлетіли в теплі краї.
Окрім того мисливці закупили корма для підгодівлі птахів.
Як відмітив голова Тячівської РО УТМР Іван Шимко, якщо б люди оперативно не зреагували, лебеді б загинули. Проте небезпека для пернатих ще не минула. Очікується посилення морозів, тож їм потрібна їжа, яку вони самостійно не зможуть добувати.
Тож РО УТМР звертається до членів організації та небайдужих містян допомогти птахам з підгодівлею. А також висловлює щиру вдячність усім учасникам сьогоднішньої операції з порятунку лебедів.
А саме: начальнику 8 ДПРЧ м.Тячів Олександру Гайдошу, рятувальникам:Василю Думничу, ВВ.Решетару та В.І.Решетару; голові РО УТМР Івану Шимко та мисливцям: Андрію Куцину, Євгену Продану, Івану Маринцю, Ярославу Рябицькому .
Також РО УТМР закликає всіх мешканців Тячівщини проявляти турботу про друзів наших менших та допомагати птахам і звірям при складних погодніх умовах перезимувати зиму.



ТЯЧІВ NEWS
Категорія : Різне


Залишити Коментар