Поліцейські подбали про Інтернет-безпеку юних виноградівців

лютого 12 / 2021
В рамках всеукраїнських заходів "Безпечний Інтернет" поліцейські Виноградівщини зустрілися з учнями професійного училища. Щоб убезпечити юнаків та дівчат від ризиків в Інтернет-мережі, ювенали давали цінні поради та розповіли про роботу кіберполіцейських

Днями інспектор ювенальної превенції поліції Виноградівщини, разом із курсанткою Національної академії внутрішніх справ України Анастасією Немченко завітали до учнів Вищого професійного училища в місті Виноградів. Зустріч поліцейських із юнаками та дівчатами була присвячена темі безпечного користування мережею Інтернет.

Поліцейські розповіли учням про ризики, на які вони можуть натрапити, не дотримуючись простих правил безпеки. Інспектор ювенальної превенції Іван Клопотар зауважив: «Широкий спектр послуг та можливостей, які ми отримуємо як онлайн-користувачі, може приховувати небезпеку. Завантажуючи нові програми чи здійснюючи онлайн-покупки, ми ділимося своїми персональними даними, а отже, маємо загрозу потрапити в поле зору шахраїв. Саме тому слід бути особливо обережними, завжди перевіряти інформацію про Інтернет-ресурси чи інших користувачів, з якими спілкуємося віртуально».

Крім того, поліцейський розповів про роботу окремо підрозділу поліції, який дбає про захист онлай-користувачів та займається розкриттям інтернет-злочинів, - кіберполіцію.

А як стати поліцейським, які навчальні заклади здійснюють підготовку працівників правоохоронних органів та за якими напрямками та спеціальностями можна навчатися, присутнім розповіла курсантка Національної академії внутрішніх справ України Анастасія Немченко.

Проведене поліцейськими заняття матиме продовження. Дбаючи про захист та безпеку юних краян, найближчим часом ювенали проводитимуть ряд інших різноманітних правознавчих бесід та виховних годин.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області
Категорія : Різне


Залишити Коментар