Ювенальна поліція Тячівщини зіграла зі школярами в навчальний квест про безпеку в Інтернеті

лютого 11 / 2021
Навчальний урок для двох класів у Тернівській школі Тячівщини провела ювенальна превенція. Дітей у ігровій формі вчили бути відповідальними в Інтернеті.

Цього тижня в світі відзначають День безпечного Інтернету, на Тячівщині ювенальна превенція з цієї нагоди розробила навчальні ігри та квести, щоб навчити дітей, як захистити себе від всіх загроз, що може нести мережа. В загальноосвітній школі у селі Терново поліцейські поспілкувалися з двома класами.

Поліція пояснила дітям, які сайти можуть нести для них небезпеку, як на просторах Інтернету виявити можливі загрози та уникнути їх. Окрему увагу восьмикласників звернули на те, яку інформацію про себе вони можуть поширювати. На прикладах показали, як проти дітей може обернутися їхнє бажання поділитися в мережі з незнайомцями своєю адресою, номером телефону та іншою конфіденційною інформацією.

Найцікавішим, на думку автора навчання інспектора поліції Мирослави Фіцай, став квест про безпеку в Інтернеті. Діти, поділені на команди, розробляли власні бачення того, яку інформацію і в яких мережах можна вважати безпечною.

“Ми сьогодні живемо у світі технологій. Діти особливо цікавляться новими можливостями, які їм відкриває світ. Доволі часто батьки не проводять з ними навчання, не пояснюють якісь важливі для безпеки в Інтернеті речі. Проте загрози від цього не зникають. Діти сьогодні повинні бути максимально обізнаними в цьому напрямку”, – розповідає Мирослава Фіцай.

Безпека дітей – головний пріорітет ювенальної поліції у всіх аспектах їхнього життя. Закарпатські діти повинні бути захищеними, як офлайн, так і онлайн.




Відділ комунікації поліції Закарпатської області
Категорія : Різне


Залишити Коментар