Реаніматологи з Румунії провели навчання для Рахівських працівників пологового відділення (ФОТО)

лютого 09 / 2021
4-5лютого 2021 року, в рамках проекту «Спільні ініціативи для розвитку охорони здоров'я та сталого розвитку в районі Сігету Мармації – Рахів», Рахівською районною лікарнею спільно з Муніципальною лікарнею міста Сігет (Румунія), проведено дводенний мастер клас та навчання для лікарів та середнього медичного персоналу на тему «Реанімація новонароджених та моніторинг життєво важливих функцій у новонароджених».

В навчанні взяли участь медичні працівники пологового відділення, відділення анестезіології та реанімації та дитячого відділення. Навчальні лекції для медичних працівників проводили спеціалісти неонатологи та реаніматологи Університетської лікарні міста Бая Маре (Румунія).

В зв’язку з карантинними обмеженнями навчання проводилися дистанційно, у вигляді відеоконференції за допомогою програми ZOOM з дотриманням всіх правил протиепідемічних заходів.

Впродовж лекцій та на практиці медикам розповіли та показали на манекенах особливості реанімації новонароджених, техніку та методики, що використовують провідні європейські спеціалісти, а також розповіли про медикаментозну та апаратну підтримку в постреанімаційному періоді, особливості моніторингу життєво важливих функцій та можливі ускладнення у новонароджених.

Довідково: проект розпочався 1 жовтня 2019 року та фінансується в рамках Програми Транскордонного Співробітництва Європейського Інструменту Сусідства Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020.

Старту проекту передували 2,5 роки спільної клопіткої роботи. Було багато зустрічей, як у Рахові, так і в румунському Сігету-Мармації. Загальна сума фінансування проекту –982,878.41 ЄВРО.
Категорія : Різне


Залишити Коментар