Програміст розробив мобільний додаток для походів у Карпати (фото, відео)

січня 25 / 2021
Роман Гелемб`юк створив інтернет-платформу "В похід Карпатами", де зібрано все, що потрібно для гірської мандрівки. Платформа має свій додаток для Android.
Як розповідають журналісти Суспільне Карпати, над створенням додатку програміст Роман Гелемб'юк працює впродовж двох років. Своїм хобі займається у вільний від роботи час.
"Я не використовую якихось методологій розробки. Коли в мене є вільних пів години, я сів за ком`ютер і роблю", - каже розробник.
Додаток містить карти, якими можна користуватися без інтернету, якщо попередньо їх завантажити, чат, де мандрівники можуть спілкуватися або звертатися за допомогою в екстрених ситуаціях.

"Ви бачите по додатку, де ви знаходитеся, можете обрати маршрут для походу в Карпати. Маршрути описані, там розписані окремо вершини гірські. Самі користувачі додатку можуть позначати, де є джерела, колиби, місця привалів. Можна обмінюватися коментарями, фотографіями", - розповідає Роман Гелемб`юк.
Інформацію для маршрутів автор шукає з різних джерел, треки складає по картах і супутникових знімках, 3D анімацію бере з програми Google Earth.

"Я написав модуль, який натисканням кнопки експортує мені спеціальний файл, в якому записаний маршрут. Тобто сам трек, назви гір по дорозі, їхні координати, висоти. Оце все експортую, а потім я відкриваю програму Google Earth, яка є безкоштовною", - ділиться автор.
Додаток безкоштовний, його можна завантажити з Google Play.

Зазначимо. що цей додаток стане в пригоді багатьом туристам. Адже закарпатські рятувальники ледь чи не щодня шукають в заблукалих в горах туристів.
Категорія : Різне


Залишити Коментар