Рахів'янин зареєстрував петицію до Президента про оплату незастрахованими туристами рятувальних операцій

січня 24 / 2021
Житель Рахова Віталій Дубровський зареєстрував петицію на сайті Президента України. У ній йдеться про обов'язкове страхування туристів в горах. У іншому випадку ж автор пропонує незастрахованим туристам оплачувати рятувальні операції із власної кишені.
За словами автора, щороку в Карпатах та на гірськолижних курортах губляться туристи, в основному губляться через свою самовпевненість, та невідповідність фізичної підготовки обраному маршруту. Якщо в літній період пошук і доставка травмованого чи заблукалого туриста відносно простий процес. То в зимовий період - це надскладна операція з високим ризиком для самих рятувальників. При тому що постійно залучається багато техніки, особового складу, який сам піддається ризику обмороження.
В зв'язку з цим пропоную ввести страхування туристів на випадок якщо вони травмувалися, або заблукали. І якщо страховий поліс в людини відсутній (при настанні страхового випадку) - повна оплата рятувальної операції особою до якої вона (операція) була проведена. Це дозволить акумулювати більше коштів, і відповідно підвищити зарплату працівникам МНС, та постійно покращувати матерільно-технічну базу рятувальників.
Передумовою для оформлення петиції, вірогідно стала остання пошуково-рятувальна операція, коли на Рахівщині два дні поспіль шукали 25-річного львів’янина, що заблукав під час проходження туристичного маршруту на г. Піп Іван Мармароський. Тоді до пошуково-рятувальних робіт було залучено 20 чоловік особового складу та 6 одиниць техніки.
Категорія : Різне


Залишити Коментар