Прикмети 20 грудня: Чому в день працьовитих людей варто зробити перерву в гулянках

грудня 20 / 2020
З цього дня і до самого Різдва раніше намагалися нічого не святкувати.

20 грудня вшановується пам'ять святого Амвросія Медіоланського, який жив в Італії приблизно в IV столітті і був відомий як єпископ християнської церкви і проповідник. Його вважають одним з чотирьох впливових єпископів християнства. Авторитет Амвросія був настільки сильний, що єпископ навіть міг впливати на прийняття рішень імператором Феодосієм Великим, який нікому більше не дозволяв собі вказувати. Саме такі відносини держави і церкви стали прецедентом, який дозволив визначити розвиток країни на довгі роки вперед.

Прославився Амвросій тим, що вів скромний спосіб життя. Був відомий як борець з інакомисленням і язичництвом. Протягом життя він здійснив велику кількість чудес за допомогою молитви.

Дівчатам 20 грудня раніше треба було шити. Перед початком роботи обов'язково молилися. Готувалися до Різдва. Братчини і посиденьки більше не проводились до самого 6 січня.

Цей день підводив риску під святами року, що минає. З цього дня і до самого Різдва раніше намагалися нічого не святкувати. Прийшов Амвросій — свята відкинув. Це означало, що до Різдва свят більше не буде.

Народні прикмети на 20 грудня
Якщо людина народилася в день Амвросія, то в якості талісмана їй рекомендується носити чорний агат або сердолік

Якщо людина народилася 20 грудня, то буде майстром на всі руки, а якщо йдеться про жінку, то вона буде прекрасною рукодільницею

Пішов щільний і мокрий сніг - прикмета того, що літо буде вологим, з великою кількістю опадів

Сонце 20 грудня перебуває в серпанку - заметіль буде

Сонце 20 грудня опускається в хмари - варто чекати снігопаду.

Категорія : Різне


Залишити Коментар