В ОДА засідала робоча група з питань гуманітарної допомоги

грудня 16 / 2020

У середу, 16 грудня, під головуванням заступниці голови Закарпатської ОДА Ольги Травіної відбулося засідання робочої групи з питань гуманітарної допомоги при облдержадміністрації, на якому було розглянуто питання про визнання гуманітарною допомогою вантажів, які надійшли або плануються для ввезення на адреси отримувачів області.

Так, попередньо робочою групою опрацьовано матеріали по дев’ятьох вантажах від іноземних донорів для трьох організацій – отримувачів гуманітарної допомоги.

Відповідно до поданих Закарпатським обласним благодійним фондом дітей сиріт та інвалідів „Співчуття” (м. Ужгород) документів на 3 вантажі, що надійдуть до кінця цього року з Німеччини, у складі яких одяг, взуття, матраци, дитячі візки, ковдри, стільці, лампи для операційної, памперси та 650 кг шоколаду для влаштування новорічних свят для дітей. Всі речі планується доставити до домівок малозабезпечених родин, які потребують такої допомоги, разом з продуктовими наборами, які буде закуплено донором вже на території області.

Вантажі, які адресовано благодійному фонду „Східно-Європейська місія” (м.Берегово) з Угорщини у складі з підручниками та робочими зошитами в якості додаткового матеріалу для навчання планується роздати угорськомовним сім’ям області, де в родині є учні 1 та 2 класів.

Допомога з Республіки Польща, що надходить на адресу 1 державного пожежно-рятувального загону Управління ДСНС України у Закарпатській області містить спеціальне спорядження та обладнання для пожежників загальною вагою 263,1 кг для власних потреб установи.

Наразі робочою групою прийнято рішення надати всім вантажам статус гуманітарної допомоги.

Категорія : Різне


Залишити Коментар