В Ужгородській міськраді пояснили причину встановлення металевої конструкції на мосту

грудня 13 / 2020
В Ужгороді на пішохідному мосту 10 грудня з'явилася металева конструкція. За словами начальниці управління житлово-комунального господарства міськради Олександри Турянчик, встановила її підрядна організація тимчасово.

Ужгородський письменник Банди Шолтес, зокрема, висловився на власній сторінці у Facebook щодо встановлення такої металевої конструкції. "Хто з ким радився і хто придумує таке робити? Були ж тисячі прикладів, невже не ясно, що у центрі кожна деталь важлива, і ні в якому разі не можна от так собі брати і "прикрашати" там будь-які об'єкти, тим більше пішохідний міст? Вже давно думаю, що треба обговорити і сформулювати текст постанови чи якогось документу – зі зверненням до без винятку усіх юридичних та фізичних осіб Ужгорода, а краще цілого району про те, що будь-які, незалежно від власності та розмірів, нерухомі обєкти, старші 1944 року заборонено прикрашати, переоформлювати, замінювати та будь-як змінювати без попереднього повідомлення про подібні наміри у ЗМІ, як мінімум за місяць до початку робіт", — написав Банди Шолтес.

Начальниця управління житлово-комунального господарства Ужгородської міськради Олександра Турянчик у коментарі Суспільному повідомила: "Це підрядною організацією тимчасово вжита міра, щоб посилити опори і встановити святкову ілюмінацію. Троси, які тримають ілюмінацію, стягують всі опори світильників, аби вони не були похиленими, її поставили, як розпірку. Про вартість нам не повідомили, це підрядник використав тимчасовий запобіжний захід", — розповіла Олександра Турянчик.

За її словами, в Ужгороді розроблений проєкт капітального ремонту пішохідного мосту. "Цю конструкцію усунуть під час робіт з капремонту. Або ж після демонтажу ілюмінації. Питання щодо капремонту пішохідного мосту наразі винесене на розгляд комісії. Якщо буде задоволено питання щодо фінансування робіт, то департамент міського господарства оголосить відкриті торги для проведення робіт".
Категорія : Різне


Залишити Коментар