Переїдання: як їсти в міру та не відчувати голоду

грудня 03 / 2020
Ви намагаєтесь схуднути, але спокуса перекусити або побалувати себе чимось калорійним є сильнішою за вас? Як перестати переїдати та не відчувати при цьому голоду – читайте в нашому матеріалі.

Регулярне надмірне вживання їжі призводить до збільшення ваги, а також до проблем зі здоров'ям, пише Flo.


Що таке переїдання
Переїдання – це коли людина споживає більше калорій, ніж потрібно для її організму. Ці надлишкові калорії зберігаються в організмі як жирова тканина. Якщо ж ви вживаєте внормовану кількість калорій, то тіло перетворює їх на енергію.

Міністерство сільського господарства зазначає, що від 2 до 2,5 тисяч калорій – це рекомендована добова норма, щоб підтримувати свою вагу. Але при цьому, деяким жінкам потрібно менше калорій.

Для того, щоб визначити особисту норму калорій, необхідно скористатись онлайн-калькулятором. Він вирахує кількість калорій, які необхідні вашому організму для енергії, на основі вашого росту та ваги, а також фізичної активності.


Чому люди переїдають
Існує багато причин, чому люди переїдають. Деякі лікарі дійшли до висновку, що хронічне переїдання подібне до інших згубних звичок, таких як пияцтво чи азартні ігри. У таких випадках надмірне вживання великої кількості їжі може бути способом заспокоїти негативні емоції або реакцією організму на травму в минулому.

Інші люди мають проблеми з переїданням просто тому, що не усвідомлюють, скільки калорій в їжі, яку вони їдять. Деякі корисні продукти, такі як горіхи або сир, містять багато калорій на порцію.

Основні ознаки переїдання
підвищується пульс, понад 80 ударів за хвилину;
можливе відчуття жару, запаморочення, виділення поту;
можливе підвищення артеріального тиску у порівнянні зі звичним;
сонливість, важкість;
здуття живота, поява газів;
можлива поява печії;
неспокійний сон.

Ефективні способи, які допоможуть не переїдати
Для початку потрібно визначити джерело вашої схильності до переїдання. Залежно від суті проблеми, можливо, доведеться звернутись до ліцензованого терапевта. Існують навіть певні групи, які допомагають подолати цю згубну звичку.
Якщо ж харчові звички не зумовлені психологічними проблемами, то вам необхідно звернутись за допомогою до дієтолога. Він допоможе розробити план харчування, який допоможе покласти край переїданню.
Контролюйте те, скільки ви їсте. Концентруйтеся лише на їжі: жуйте повільно, беручи до уваги смаки та фактуру вашої їжі.
Іноді люди плутають спрагу з голодом, тому, якщо ви відчуваєте голод, спробуйте спочатку випити склянку води.
Ви можете їсти, коли вам нудно. Щоб зменшити кількість перекусів, необхідно побороти нудьгу: займайтеся хобі або спортом.
Категорія : Різне


Залишити Коментар