Коли свиня… друг туриста (ФОТО)

серпня 02 / 2020
Коли свиня… друг туриста (ФОТО)
Мандруючи до водоспаду Шипіт, можна стати очевидцем потішного факту: поміж туристичного багатолюддя вільно вештається… вислобрюха свиня в’єтнамської породи.

Дехто від несподіванки навіть жахається, сприйнявши її в лісовому масиві за дикого кабана, а більшість здружується з приземистою азійською хрюшею.

Вона надзвичайно миролюбна й не відзначається специфічним запахом. Подорожуючі, як правило, частують її тістечками, яблуками, цукерками й ледь не готові поцілувати приплюснуту мордочку. Звісно, часто-густо фотографуються з твариною на екзотичну пам’ятку про поїздку в Пилипець.



Її доля з розряду курйозних. Зазвичай в’єтнамським свиням гентеші швидко вкорочують вік, а цій уже, нівроку, виповнюється рекордний ювілей – десятиліття. Її господар – власник місцевої бази відпочинку. Він із року в рік щадить свою підопічну, коли за вигулу запримічає панібратську цікавість до неї. Практично цілий білий день гуляка-свиня плентається біля водоспаду, харчуючись воднораз лісовою рослинністю. До хліва всеїдна бродяжка повертається аж за потемків.

«В’єтнамка» має допитливу натуру. Нещодавно на Івана Купала вандрувала аж в урочище Плашанки, що над пінистим Шипотом, аби стати свідком фестивального дійства неформалів. І традиційно заприятелювала з хіппарями, панками, рокерами та нудистами…
Категорія : Різне


Залишити Коментар