Чи можна їздити без прав та документів на мотоциклі

червня 13 / 2020
Чи можна їздити без прав та документів на мотоциклі
При приході тепла багато закарпатців пересіли на мотоцикли, мопеди та байки. Та чи всі мають документи та права на цей вид пересування? І чи потрібні вони?
Існує дуже поширена думка, що для їзди на мотоциклі мопеді або скутері обов’язково потрібні "права" і "техпаспорт". Але це твердження не завжди вірно.

Насправді у деяких випадках можна обійтись без звичних "прав", "техпаспорта" та страхового полісу. Але це стосується, передусім, спортивної техніки, яка не призначена для доріг загально користування.




Для того, аби кататись на кросовому мотоциклі лісами, полями та спецділянками, його не обов’язково реєструвати в Сервісних центрах МВС. Те ж саме стосується мотоциклів, які використовуються на закритих треках (наприклад, автодрому "Чайка" або "Феофанія"). Словом, "права" і "техпаспорт" потрібні лише при використанні техніки на дорогах загального користування.

Тут варто зазначити, що техніка яка не використовується на дорогах загального користування, зазвичай, реєструється в автомотоклубі, федерації, або іншій спортивній організації. Оформлюються так звані "спортивні документи". Потрібно це для того, аби при перевезенні таких мотоциклів (скажімо на причепі або в кузові вантажного авто) не виникало зайвих клопотів з поліцією.

Категорія : Різне


Залишити Коментар