Державна реєстрація бджолопасік

червня 04 / 2020
Державна реєстрація бджолопасік
Головне управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області інформує, що державна реєстрація бджолопасік здійснюється відповідно до вимог Закону України «Про бджільництво», порядку реєстрації пасік та порядку видачі ветеринарно-санітарного паспорта пасіки, Закону України про безпечність і якість харчових продуктів та Порядку проведення державної реєстрації потужностей, ведення державного реєстру потужностей операторів ринку та надання інформації з нього заінтересованим суб'єктам (наказ МінАП України № 39 від 10.02.2016р.)..

Власник пасіки подає заяву до Держпродспоживслужби в районі щодо отримання ветеринарно-санітарного паспорта та державної реєстрації.

Державна лікарня ветеринарної медицини проводить епізоотичне обстеження пасіки (за оплатою, відповідно тарифів визначених наказом МінАП України № 96 від 13.02.2013р.) та протягом 30 днів видає ветеринарно-санітарний паспорт (за оплатою, відповідно тарифів визначених наказом МінАП України № 96 від 13.02.2013р.). У паспорті відображаються: характеристика пасіки, її ветеринарно-санітарний стан, епізоотична обстановка, дані лабораторних досліджень, результати проведених лікувально-профілактичних заходів. Державна лікарня ветеринарної медицини веде журнал обліку виданих ветеринарно-санітарних паспортів пасік.


Управління Держпродспоживслужби здійснює державну реєстрацією (безплатно) згідно Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності і якості харчових продуктів» та Порядку проведення державної реєстрації потужностей, ведення державного реєстру потужностей операторів ринку та надання інформації з нього заінтересованим суб'єктам (наказ МінАП України № 39 від 10.02.2016р.) (первинне виробництво, зберігання, реалізація). Пасіці присвоюється особистий реєстраційний номер. У ветеринарно-санітарному паспорті пасіки робиться відмітка про державну реєстрацію (печатка Держпродспоживслужби, номер і дата наказу державної реєстрації, особистий реєстраційний номер).

При зміні назви чи адреси пасіки власник повинен інформувати протягом 10 днів Держпродспоживслужбу району
Категорія : Різне


Залишити Коментар