Новини Закарпаття

Відбулась персональна презентація унікального таланту

Персональна презентація унікального таланту

У виставковій залі Закарпатського музею народної архітектури та побуту відбулося урочисте відкриття персональної виставки Василя Тимка.
Художник, скульптор, лауреат обласної премії ім. А. Ерделі та Й. Бокшая в жанрі образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва, учасник обласних, республіканських і міжнародних виставок. 🎨🖼️👨‍🎨

Працює в галузі живопису, малої пластики, мозаїки, вітражу та один із небагатьох фахівців у галузі гарячої емалі.
На суд глядачеві цього разу автор виніс свої роботи саме в техніці гарячої емалі, а також декоративної пластики.
Вітали митця представники влади, науковці, митці та жителі с. Лінці Ужгородсього району, де й народився автор.
Відкрив захід директор музею, доктор історичних наук Василь Коцан.

🎙️ Ректор Академії культури і мистецтв, професор, заслужений працівник культури України, голова профільної комісії обласної ради Наталія Шетеля переказала найщиріші вітання та подяку за творчість від імені голови Закарпатської обласної ради Сарай Романа. Вона наголосила на унікальності таланту В.Тимка, який слугується рідкісною емальєрною технікою, що високо оцінюється не тільки в Україні, а й у Європі.

«Вироби на основі гарячої емалі можуть жити тисячу років, а, отже, роботами Василя Тимка насолоджуватимуться й прийдешні покоління і це - чудово», - наголосила Н.Шетеля та, побажавши митцю щедрого натхнення на нові творчі здобутки. Відтак вручила митцю Грамоту обласної ради 📜 за вагомий особистий внесок у розвиток образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва, багаторічну сумлінну працю на ниві мистецької освіти, високу професійну майстерність.

🎨 Вітали митця також директор департаменту культури Закарпатської ОДА Євген Тищук, ректор ЗАМ Михайло Приймич, заслужений працівник культури України Михайло Сирохман та ін.
Перейти на сайт