В Ужгороді урочисто відсвяткували 80-річчя Гізелли Ціполи

жовтня 10 / 2024


У Закарпатській обласній філармонії відбулося справжнє свято мистецтва — урочисте святкування 80-річчя легендарної оперної співачки Гізелли Ціполи. 🎉🎊 Привітати ювілярку прийшли керівники області, рідні та друзі ювілярки, а також численні шанувальники її неперевершеного таланту.

Присутні мали змогу згадати творчий шлях Гізелли Альбертівни, яка за своє життя неодноразово вражала глядачів і слухачів по всій Україні та за її межами своїм чарівним, бархатистим голосом. Вона стала справжнім символом відданості рідній землі, адже, незважаючи на численні запрошення виступати на найбільших світових сценах, завжди залишалася вірною Україні та своєму рідному краю.

Заступник голови Закарпатської обласної ради Василь Дем’янчук насамперед подякував легендарній закарпатці за її внесок у розвиток культури і мистецтва області та України.«Сьогодні ми святкуємо не лише день народження великої артистки, а й віддаємо шану її незбагненному таланту, її вірності Україні та сцені. Творчість Гізелли Ціполи та її приклад служіння країні завжди надихатиме молоде покоління митців до творчості», - зазначив посадовець та побажав ювілярці міцного здоров'я та довголіття, подальші творчі звершення та натхнення.
🏅 Відтак разом із керуючою справами обласної ради Мирославою Ливч виконали приємну місію та вручили Гізеллі Альбертівні спільну відзнаку обласної ради та обласної державної адміністрації - нагрудний знак «За розвиток Закарпаття» – за багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у розвиток музичного мистецтва України, високий професіоналізм.

Ювілейний концерт, підготовлений на честь співачки, став справжньою музичною подією. На сцені філармонії звучали твори Пуччіні, Верді, Задора — ті композитори, яких Гізелла Ціпола інтерпретувала з особливим глибоким проникненням і емоційністю протягом своєї багаторічної кар’єри. Кожен виступ цього вечора був сповнений теплих почуттів до ювілярки і глибокої поваги до її внеску у світове та українське музичне мистецтво.

Ювілярка щиро дякувала усім присутнім за увагу до її творчості, пригадала яскраві миті на сцені в Ужгороді, звідки почалася її блискуча карʼєра та свого вчителя Андрія Задора, який відкрив її талант.

На святі під акомпанемент Академічного симфонічного оркестру Закарпатської обласної філармонії - звучали улюблені твори легендарної виконавиці.


Категорія : Культура


Залишити Коментар