Новини Закарпаття

Три вина із Закарпаття потрапили у ТОП 24 кращих вин України


Три вина провідної виноробні Закарпаття «Шато Чизай» потрапили до рейтингу «TOP 24 Best Wines of Ukraine».


Про це повідомляє Закарпатська ОДА.

Компанія представила на конкурсі

ігристе «Carpathian Sekt» з винограду сорту Блауфранкіш;
сухе помаранчеве «Orange Wine» з сорту Фурмінт;
природно солодке «Late Harvest» з пізнього збору ботритизованого винограду сорту Фурмінт (увійшло до шорт-листа 12 найкращих у рейтингу).
До того ж Блауфранкіш та Фурмінт є ексклюзивними для України, з ними працює лише закарпатська компанія.

«TOP 24 Best Wines of Ukraine» – це перший конкурс, де українським винам дають незалежну оцінку міжнародні експерти Masters of Wine.

Попередній відбір пройшли 27 виробників, змагалося 91 вино в 9 категоріях. У Варшаві 24 найкращі зразки обрали методом сліпої дегустації топові експерти. Їхня думка є важливою для формування глобальних тенденцій і сприйняття вин у світі, що підкреслює престижність цієї події для українських виробників.

Виноробство є традиційною галуззю Закарпаття, яка має велике значення не тільки для економіки, але й для розвитку туризму. Тому визнання нашого продукту на міжнародному рівні, зокрема в Дюссельдорфі, Лондоні, Страсбурзі, Брюсселі, Відні, Будапешті та Токіо, сприяє поверненню історичного статусу одного з винних регіонів Європи.

Крім того, у травні цього року громадська спілка «Виноградарі та винороби Закарпаття», заснована власником компанії «Шато Чизай» Геннадієм Гутманом, отримала географічне зазначення «Закарпаття/Закарпатське вино».
Перейти на сайт