Оркестр народних інструментів «БИЧКІВСЬКІ МУЗИКИ» мав можливість познайомити німецьких друзів з українськими та гуцульськими народними творами

липня 01 / 2024
ВЕЛИКОБИЧКІВСЬКА МИСТЕЦЬКА ШКОЛА
20.06.2024 р.– 25.06.2024 р. концертне турне «БИЧКІВСЬКИХ МУЗИК»
по містечках земель Саксонія-Ангальт в НІМЕЧЧИНІ!

На Запрошення генерального директора компанії «BVIK“ доктора УЛЬРІХА ГЕЛЛЕРА, зразковий оркестр народних інструментів «БИЧКІВСЬКІ МУЗИКИ» (керівник, заслужений працівник культури України – Василь ПОПОВИЧ) - учнів Великобичківської МШ, мав можливість познайомити німецьких друзів з українськими та гуцульськими народними творами. Виконували і «Поппурі на теми німецьких народних пісень і танців», а також «Гімн Євросоюзу».
Такі зустрічі не лише пропонують музичну форму вираження своїх емоцій, але і підтримують дружні зв’язки між народами, сприяють особистому та командному розвитку, навичкам спілкування через призму музичної творчості.
Крім концертних виступів, було і багато екскурсійних подорожей Німеччиною.

Ось короткий перелік нашого перебування в чудовому краї земель Саксонія – Ангальт.

1. 20.06. – приїзд колективу до м.Кетен, поселення в готелі «АНГАЛЬТ».
Участь у фестивалі дружби та концерт в медичній школі Раймонда Шульца. Екскурсія містом Кетен, відвідування Кетенського замку, дзеркальної зали.
Саме в цьому містечку відомий німецький композитор Й.С.Бах – проживав один з своїх періодів творчості. Тут написав відомі «Браденбурські концерти».

2. 21.06. Концерт в євангельсьекій церкві святого Якоба, з нагоди вручення атестатів зрілості випускникам школи.
Концерт на кетенському стадіоні, з нагоди ювілейного святкування – «20 річчя фірми «ВVІК».
Концертний виступ на святкуванні 75-и річчя доктора Ульріха Геллера в одному з храмів м.Кеттена.

3. 22.06. Концерт «Бичківських музик» у церкві святого Томи – парафії ….. в столиці Німеччини – Берліні, перед співвітчизниками. Організувала концертну зустріч, та екскурсію містом, з відвідуванням Берлінського Бундестагу – голова центральної спілки українців в Німеччині, пані Людмили МЛОШ.

4. 23.06. Поселення в готелі форелевого господарства в передмісті Кеттена.
Концерт в містечку РАДЕГАСТ. Екскурсія по місту, відвідування
музею чеканки монет.
Поїздка до Лейпцигу, екскурсія по місту та відвідування Лейпцизького зоопарку.
Концерт та святкова вечеря на одному з озер передмісця Кеттена, катання озером на лодках.

5. 24.06. Концерт в реабілітаційному центрі для людей соціальних груп, які перебувають на лікуванні. Виступ відбувся в одному з храмів м.Кеттен. Зустріч в офісі фірми «ВVІК» з директором Ульріхом Геллером.

6. 25.06. Екскурсія до міста Вітенберг, відвідування природнього саду «Незабудка».
Вечером того ж дня - від’їзд до України.

На завершення - хочеться щиро подякувати всім, хто був причетний до нашої поїздки: генеральному директору компанії «BVIK» в Німеччині - доктору Ульріху Геллеру, голові Великобичківської селищної ради Олегу Бурсі, його заступниці Божук, начальниці відділу освіти, культури, молоді і спорту. Лілії Ільчук, водіям мікробусу Володимиру Воронюку та Владислав Меланчук, майстрині кондитерських виробів Марії Волощук, викладачці місцевої мистецької школи Ользі Попович, а також солісці Наталії Власюк (Попович) з Вінниці.
Категорія : Культура


Залишити Коментар