Перечин відзначає 625-річницю із дня заснування

травня 24 / 2024
Перечин відзначає 625-річницю із дня заснування

✨🎉🎊 Традиційно у травні громада Перечина відзначає день заснування міста. Перечин – це місто з давньою історією, яке приваблює і мешканців, і гостей своєю красою та гостинністю.
🤝 Тут, із перших днів війни, знайшли прихисток вимушено переселені українці та релокувалися підприємства.
Сьогодні, у день відзначення 625-ї річниці від першої згадки про населений пункт Перечин, відбулися урочисті заходи для жителів громади.
🪖 За участю представників влади, духовенства та міст-партнерів зі Словаччини, Чехії та Польщі відбувся мітинг-реквієм у Сквері героїв. Присутні насамперед вшанували загиблих у жорстокій війні жителів громади та підтримали словами подяки їх рідних. Відтак у Будинку культури окремим містянам, серед яких військовослужбовці, вручили подяки, нагороди та присвоїли звання Почесного громадянина м. Перечин.
📜У ході урочистостей виконуючий повноваження голови Закарпатської обласної ради Андрій Шекета вручив Грамоти обласної ради за вагомий внесок у справу збереження та примноження культурної спадщини, народних традицій краю, сумлінну працю: директорці Краєзнавчого музею міста Перечин Оксані Вайді та завідувачці клубу села Сімер Леонорі Ваган.
Категорія : Культура


Залишити Коментар