В Ужгороді відзначили 210-у річницю з дня народження Тараса Шевченка

березня 09 / 2024

В Ужгороді відзначили 210-у річницю з дня народження Тараса Шевченка

Захід-вшанування відбувся на площі Народній перед пам’ятником Кобзарю. Віддати шану поету, генію, пророку, найвідомішому борцю за свободу мужнього українського народу прийшли керівники області та міста, дипломати, представники громадськості та ЗМІ.
І нині хоробрі українські сини і доньки України виборюють право жити у вільній і незалежній державі у протистоянні з російським агресором. Світлу пам'ять Героям сьогодення, які віддали життя за свою державу, вшанували хвилиною мовчання.
Церемонія покладання квітів до підніжжя пам’ятника Т. Шевченку, відбулася у музичному супроводі Заслуженого академічного Закарпатського народного хору.
Присутні ужгородці та гості міста разом із артистами хору помолилися за мир і перемогу України!
Участь у заході узяли: перший заступник голови обласної ради Андрій Шекета, заступник голови ОВА Олександр Пацкан та Ужгородський міський голова Богдан Андріїв.

В історії кожного народу серед її великих творців є поети, імена яких оповіти невмирущою любов'ю і славою. Таким поетом для нашого народу є Тарас Шевченко, чия спадщина – одна з найбільших вершин людського генія. Мужній український народ, який має такого поета як Шевченко і таку вічну книгу як «Кобзар» – безсмертний.


Категорія : Культура


Залишити Коментар